Eerste keer als skilerares in Fiss-Ladis

Mijn naam is Cerina. Dit seizoen ben ik naar Fiss-Ladis geweest om daar voor de eerste keer als skilerares te werken bij Schischule Fiss-Ladis. Ik ben al weer 5 weken thuis en heb ik nog steeds heimwee naar Oostenrijk.

Gesolliciteerd had ik via het internet. Met 2 bussen, kosteloos georganiseerd vanuit de skischool, ben ik samen met vele andere Nederlandse skileraren naar Oostenrijk afgereisd. Nadat we ‘s ochtends waren aangekomen kregen we direct een uitgebreide inleiding. Tijdens de introdag kregen we belangrijke informatie te horen zoals lesopbouw, de lunch, verzamelplaatsen en meer. Na z’n dag gaat de week echt beginnen.

Mijn week
Op mijn eerste dag kreeg ik een K1 groep toegewezen. K1 staat bij ons in de skischool voor kinderen die nog niet kunnen skiën. Voor mij was dit super leuk want bij deze lessen zie je het meeste resultaat. Ik begon de week met 8 kinderen van 4 en 5 jaar die allemaal een andere taal spraken. Aan het einde van de week had ik nog 3 enthousiaste Nederlandse kinderen over die veel hadden geleerd.

Fiss-Ladis

Mijn werkdag begon om 10:00 uur en eindigde rond 15:30 uur. Tijdens de lesdag hadden we meerdere pauzes zodat ook de kleinste van de skischool het goed vol konden houden. Er was een middag pauze van anderhalf uur. Samen met de kinderen uit mijn groep die ‘s middags niet werden opgehaald ging ik naar het kinderrestaurant om te eten. De andere korte pauzes die we hielden werden bertha-pauzes genoemd. Tijdens deze pauzes konden de kinderen wat drinken en een dansje doen met bertha de koe.

Na mijn werkdag op kinderland moest alles worden opgeruimd. Nadat alles was opgeruimd hoefde we ons alleen nog maar af te melden op het kantoor waarmee onze werkdag er op zat.

Après-ski
Veel leraren gingen na het afmelden meestal gelijk de après-ski in. Hier konden we onze ervaringen van de dag delen tijdens een drankje en een dansje. Ook de ouders van de kinderen, en soms de ouders met hun kinderen, kwamen af en toe naar de après-ski toe. Er heerste hier een hele relaxte sfeer.

Cerina Koekenbakker

Na de après-ski ging iedereen weer op huis aan. Er zat veel verschil in huisvesting. Had je een woning in Fiss, dan kon je lopend naar huis. Woonde je in Ladis, dan moest je, als je te laat was, met de bus of taxi.

‘s Avonds laat kwamen we elkaar dan weer tegen in de discotheek. Waar het dan weer doorging tot in de late uurtjes. Maar elke dag stonden we weer fit op de ski’s om de kinderen een leuke leerzame dag te geven.

Volgend jaar
Mijn week als skilerares in Oostenrijk was een hele mooie ervaring. Het is zo goed bevallen dat ik al weer plannen heb gemaakt voor volgende winter!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren