Gids ter promotie van het skigebied

Deze week was ik als skileraar mede verantwoordelijk voor de medewerkers van een zakenrelatie van het Zillertal Arena. Het was niet aan mij om mijn gasten beter te leren skiën maar om mijn gasten een goed beeld te geven van het skigebied tijdens een goed verzorgde vakantie. Ik was gids ter promotie van het skigebied.

Ontvangsthotel-pr_Alpina
‘s middags om 12:30 uur heb ik een afspraak met Christiaan. Hij is verantwoordelijk voor de marketing van het skigebied Zillertal Arena. We ontmoeten elkaar in het hotel Traumhotel Alpina in Gerlos. Zojuist is er een zakenrelatie aangekomen in het hotel die op uitnodiging van het Zillertal Arena naar Gerlos is gekomen. Nadat zij hun welkomsborrel en lunch hebben gehad ga ik samen met Christiaan de groep door het gebied begeleiden.

Skiën
Niet iedereen heeft eigen ski- of snowboardmateriaal dus gaan we eerst met de gasten mee naar de skiverhuur die tegenover het hotel ligt. Ondertussen is het bijna 14:00 uur en verwachten we dat de pistecondities het beste zijn in Gerlosplatte. We kiezen ervoor om per taxi naar dit skigebied te rijden wat onderdeel is van het skigebied Zillertal Arena. Daar aangekomen stappen we op onze ski’s en snowboards en glijden we naar de eerste skilift. Iedereen heeft meerdere jaren ervaring en kan goed skiën of snowboarden. Van mij wordt verwacht wat we de mooiste plekjes van het skigebied bekijken en dat we om 16:00 uur aankomen in het restaurant de Plattealm.

Om 16:00 uur komen we na een heerlijke 2 uur skiën aan bij het restaurant. Hier heeft het skigebied een tafel voor onze gasten gereserveerd. Nadat de drankjes zijn besteld verschijnen er twee grote pannen vol met het traditionele Oostenrijkse gerecht Kaizerschmarnn. Nadat onze gasten heerlijk hebben kunnen genieten van het eten, drinken en de warmte van de zon gaan we met de taxi weer terug naar Gerlos.

Dag 2
De volgende dag neemt Christiaan de groep mee naar het skigebied Zell am Ziller. Er wordt gegeten in de Kreuzwiessenalm waarna de gasten om 16:30 uur weer onder aan de dalafdaling staan. ‘s Avonds wacht hun een bijzondere ervaring. Vanuit Königsleiten gaan zij met de gondel de berg op. Hier genieten ze in het restaurant Gipfeltreffen van een heerlijk diner. Na een kleine tocht te voet stappen onze gasten om 22:00 uur ‘s nachts op de ski’s en skiën ze met niks meer dan het maanlicht en wat zaklampen in Gerlos naar beneden.

Dag 3
Vandaag neem ik de groep mee naar het skigebied Königsleiten. Dit is het enige gedeelte van het skigebied wat zij nog niet hebben geskied. Wanneer ik mijn gasten onderaan de gondel ontmoet vertellen zij meteen wat een mooie ervaring het avond skiën is geweest.

Nadat we met de gondel boven zijn aangekomen beginnen we de dag met de blauwepiste. Nadat iedereen is warm geskied gaan we opweg naar Königsleiten. Onderweg heb ik telefonisch contact met Christiaan die voor ons een tafel reserveert in het bergrestaurant Lärmachalm in Königsleiten. Als we om 13:00 uur aankomen in het restaurant is iedereen moe maar voldaan van de grote hoeveelheid pistes die we geskied hebben. Iets na tweeën vertrekken we weer terug naar Gerlos met als einddoel de aprèsski bar Seppi’s.

Morgen vertrekken onze gasten weer terug naar Nederland met hopelijk een zorgeloze en goed georganiseerde vakantie om op terug te kijken.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren