Lesgeven in een ander gebied

Naar een ander skigebied gaan is een logische stap als je het lesgeven leuk vindt maar het skigebied je niet bevalt. Dan wil je naar een ander gebied en dat kan best een ding zijn…

 

Lesgeven in een groot gebied

In 2017/2018 wilde ik graag lesgeven in een groot skigebied, omdat ik dan zeker wist dat ik een klik zal hebben met mensen. Zekerheid. Dat stond bij mij voorop. Helaas was het gebied zó groot dat ik mij gelijk een nummertje voelde. Dat moet bij je passen. Die eerste winterperiode had ik pech en zat ik na een poosje met mijn arm in het gips. Ik moest naar huis. De eigenaar wist ervan, maar de communicatie was slecht. Het bureau boven belde mij op om te vragen waar ik bleef. Ik vertelde dat ik niet kon lesgeven en het enige wat ik hoorde aan de telefoon was: ‘’Scheiße!’’ en werd er opgehangen.

Ook al heb ik er superleuke dingen beleeft en leuke mensen ontmoet. Voor mij waren er te veel redenen die ik kon opnoemen om niet bij deze school en het gebied te blijven, maar om mij te oriënteren op een ander gebied. En dat andere gebied is voor mij een groot succes geweest.

Op naar het nieuwe gebied

Dit jaar ben ik naar Ehrwald geweest. Een klein gebied en zeer gemoedelijk. Hier had ik positieve verhalen van gehoord. In het begin voelde ik mij alleen.

Je bent op jezelf aangewezen in een nieuw gebied, maar uiteindelijk heb ik superleuke mensen ontmoet en heb ik de mooiste tijd ooit gehad!

De skischool

De eerste ontmoeting met de skischool was in Zoetermeer. De eigenaren waren helemaal naar Nederland gekomen voor deze meeting. Ik kreeg aan het eind gewoon een knuffel van de eigenaar, terwijl ik dat bij de grote skischool van het jaar daarvoor nooit had kunnen denken. Ik voelde mij gelijk welkom en gezien.    

Rustige opbouw

In Oostenrijk zelf vertelde mijn leidinggevende wat ik de eerste week mocht doen. Die week heb ik achter een klasje aan geskied. De skileraar van dat klasje vertelde mij alles over hoe het lesgeven in Ehrwald ging. Op die manier kon ik de week erna mijn eigen klasje lesgeven. De skischool keek goed naar mij als persoon, waardoor ik werd ingedeeld bij een groepje dat bij mij paste. Zo heb ik zelf veel kleine kinderen lesgegeven die begonnen op kinderland en eindigde op de piste. Ik vond het altijd gezellig om te beginnen op kinderland. We hadden er veel lol met elkaar. De eerste 3 dagen skiet er in Ehrwald (met de niveau klasjes die ik had) altijd iemand met je mee. Dit was zowel voor ouders als voor mij erg fijn. Je mocht je voorkeur aangeven welk niveau groepje je graag wilde lesgeven en daar werd ook naar geluisterd. Ze wilde vanuit de skischool graag oprecht gemotiveerde skileraren hebben en dat hadden ze daar echt! Lesgeven aan een groepje waar jouw krachten liggen is belangrijk.

Na een dag skiles geven kwamen veel leraren bij elkaar. We spraken dan af om te après-skiën, met elkaar te eten en soms werd er door de skischool een avond georganiseerd om met alle leraren te gaan uit eten. Omdat de skischool zo klein is waren de Nederlanders en Oostenrijkers vaak samen. Dit maakte het zo gezellig! Wat ik zelf ook handig vond is dat de leiding van de skischool aardig Nederlands sprak. Dit komt omdat zij zelf gedreven waren om de taal de leren en omdat er veel Nederlandse toeristen naar Ehrwald toe komen. Dit was heel handig.

Het enige minpuntje was het onderkomen. Dat had beter gekund, maar het was het avontuur waard. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om naar dit gebied toe te gaan! Dit avontuur kan niemand mij meer afnemen.

Een laatste advies

Het is zeker spannend om de overstap te maken naar een nieuwe plek, maar ben je niet gelukkig in je huidige skigebied of skischool, doe er dan iets aan!! Je hoeft er niet te blijven en een seizoen in de sneeuw is bedoeld als een leuke tijd! Er zijn zoveel verschillende opties qua gebieden en scholen, ga op zoek naar een leukere en betere school.

Belangrijk is dat je eerst voor jezelf duidelijk krijgt wat jij belangrijk vindt. Aan welke eisen moet het skigebied voldoen? Aan welke eisen moet de skischool voldoen? Zorg dat je dit allemaal op een rijtje zet voor jezelf om het vervolgens met veel mensen te bespreken.

Daarnaast kun je deelnemen aan de Banenmarkt op 21 en 21 september in Snowworld Zoetermeer om alvast kennis te maken met je nieuwe baas. Het is altijd goed om de cultuur en sfeer van de skischool al te kennen voordat je er naartoe gaat voor een heel seizoen.

Tevens kun je altijd contact zoeken met je opleidingsinstituut. Deze mensen kunnen je vaak goed adviseren als het aankomt op skigebieden en scholen. Mocht je het dan allemaal écht niet meer weten? Dan staan wij natuurlijk ook altijd voor je klaar!

Onze tip:

Zorg ervoor dat jouw tijd in de sneeuw onvergetelijk wordt! Op een positieve manier…!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren