Solliciteren als skileraar

Je hebt je Anwärter diploma al of het staat op de planning deze te halen. Dat is stap één. Dan echter de volgende stap: hoe ga ik nou een baan vinden als skileraar!? In deze blog vertellen wij jou graag hoe het solliciteren in zijn werk gaat. We geven een paar tips, bieden je een template voor je CV aan én we nodigen je uit voor een dagje in Snowworld georganiseerd door Snowsports Nederland. Lees snel verder zodat jij gelijk aan de slag kan!

Speerpunten

Kies een skigebied uit dat je leuk vindt en waar je affiniteit mee hebt. Bijvoorbeeld het skigebied waar je vroeger al vaker bent geweest. Maak tevens gebruik van je netwerk. Vraag naar ervaringen van vrienden die skileraar zijn.
Nu het skigebied gekozen is, gaan we op zoek naar een skischool. Kies een school die bij je past en waar je je goed bij voelt. Kijk en lees veel op de website om uit te vinden of dit aansluit bij jouw eigen mening, gedachten en wensen. Let hierbij ook op de grootte van de skischool. Kies bijvoorbeeld niet voor een grote skischool als je van persoonlijke aandacht houdt.Zodra je ook de skischool hebt gevonden, begin je met het schrijven van een CV in het Duits.

Ja, stuur mij de Duitse CV template!

[activecampaign form=11]
Met deze template heb je een goed handvat voor het schrijven van je CV in het Duits. Naast het schrijven van een CV wil de skischool graag ook een motivatiebrief ontvangen. Hierin schrijf jij waarom jij bij deze skischool wil gaan werken en waarom ze jou zouden moeten aannemen. Ook kun je benoemen wat jij belangrijk vind in een skiles en hoe je dit graag zou willen overbrengen op jouw gasten. Geef meer prijs over hoe jij bent als persoon, zodat de skischool eigenaar een beter beeld van jou krijgt. Als je zowel het CV en de motivatiebrief af hebt, kun je deze naar de skischool versturen.

TIP: Stuur je CV en motivatiebrief naar meerdere skischolen die je leuk lijken, zo vergroot je de kansen op een baan.

Tips

Mocht je nog geen idee hebben waar je wil gaan werken kijk dan eens onze vacaturepagina. Hier staan een heleboel skischolen en organisaties die leraren zoeken voor komend seizoen.

Daarnaast organiseert Snowsports Nederland op 21 en 22 september een banenmarkt voor skileraren. Op deze banenmarkt maak je kennis met 15 skischolen uit Oostenrijk. Je kan persoonlijk kennis maken met de skischool eigenaar en/of leraren van de skischool, mocht je de juiste skischool al gevonden hebben dan kun je direct solliciteren. Daarnaast is er een mogelijkheid om met de skischool te gaan skiën zodat je meteen je niveau kan laten checken!

Mocht je er nog steeds niet uit zijn, neem dan ook eens contact op met de organisatie waar jij jouw opleiding gevolgd hebt. De mensen achter deze organisatie hebben vaak veel contacten in de ski-wereld en daardoor ook een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is. Zorg dat je al jouw wensen en verlangens op papier hebt staan, zodat je dit goed kunt bespreken met de desbetreffende persoon.

Go for it!

Wij wensen je veel succes met het kiezen van een skigebied en skischool! Lees ook zeker de persoonlijke ervaringen van onze bloggers om indrukken te krijgen van verschillende gebieden. Mocht je vervolgens nog met dringende vragen zitten, dan weet je ons te vinden!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren