Mijn eerste Freeride wedstrijd: Poederbaas Freeride Festival

Onze teamride Jarin deed mee aan het Poederbaas NK Freeride, lees hier hoe het hem verging.

Het Dutch Freeride Championship heeft dit jaar gekozen voor Kappl, mijn hometown! Ik mocht deze kans natuurlijk niet laten lopen en heb mij na overleg met de skischool meteen aangemeld bij de organisator Poederbaas.

Zaterdag zijn we begonnen met het kennismaken met de crew en meteen op de eerste dag werd het al duidelijk. Goede sfeer en allemaal freeriders met dezelfde denkwijze, zeer aangenaam al zeg ik het zelf. De dagen daarop werden gevolgd door meerdere toffe freeride clinics en après ski tot het eind van de middag!

Dinsdag; met het oog op de qualifiers werd het steeds serieuzer en de spanning nam toe.
Aangezien het voor mij en veel anderen de eerste freeride wedstrijd was, werd de face check onder begeleiding van de organisatie gedaan, interessante tips en zeer belangrijke informatie volgden en hier moesten we mee aan de slag. Er werd gekeken naar de eventuele mogelijkheden van de lijn, top to bottom, rekening houdend met de features en gevaren van de hang en dat kost dan ook veel tijd. Na verdere visualisatie kwamen we aan bij het riders diner in Sunny Mountain. Hier werden de BIB nummers uitgedeeld samen met de laatste informatie, denk hierbij aan de jury criteria en niet onbelangrijk de gevaren van de hang. Na een lekker hapje eten werd er gezamenlijk naar beneden gerodeld voor een goede nachtrust.

Het moment is aangebroken! De qualifiers!

Iedereen werd vroegtijdig verwacht voor een laatste hang inspectie en moest zich melden bij het startpunt. Dit gebeurde met enige spanning. Een voor een werd iedereen naar voren gehaald totdat jou naam dan gemeld werd. Een paar minuten waarbij alles door het hoofd ging volgde totdat er plots het volgende werd gevraagd. “Jarin? Ben je klaar…?” “Ja!” “3,2,1, DROPPING!”

Een kleine anderhalve minuut van genot, pure concentratie en focus waren het. Ik wist een creatieve lijn met mooi ritme neer te zetten. En het belangrijkste, zonder te vallen! Vanaf dat moment is het wachten op de bekendmaking van de finalisten, wat wederom plaatsvond op het terras bij Sunny Mountain. Dit gebeurde totaal in spanning, want het niveau lag hoog! Nadat de vrouwencategorieën bekend gemaakt werden kwamen we aan bij de snowboard mannen…. De eerste namen werden genoemd en ineens kwam mijn naam voorbij! Van de 28 mannnen was ik als 6de gekwalificeerd! Nadat de ski mannen bekend gemaakt waren ging de focus meteen naar de finale. Een laatste riders-meeting volgde, foto’s van de hang werden bekeken, eventuele lijnen werden geïnspecteerd en we doken weer vroeg ons bed in.

De Finals…

The finals day brak aan met een face check op de donderdagmorgen, de eerste lift werd genomen om alles zo goed mogelijk te visualiseren en we moesten voor een laatste keer omhoog naar de start. Met de hoop weer sensatie te leveren gingen we er vol voor! Een goede run met helaas een zogeheten ‘butt-check.’ Ik had er graag meer uit gehaald, maar dit was het voor nu. Ondanks dat kwam de sfeer er wederom lekker in door de maar liefst 4 dj’s en onwijs spectaculaire runs bij het laatste onderdeel ski man.

Rond een uur of 4 ‘s middags kwam de spanning toch weer terug… De prijsuitreiking bij Sunny Mountain! Uiteindelijk wist ik een 5de plaats binnen te slepen en dat moest gevierd worden! Uitbundig werd er die dag gefeest! Eerst bij Sunny Mountain om vervolgens tot de late uurtjes door te gaan in de Schupfa in Kappl. Al met al een onwijs gave ervaring die mijn interesse heeft gewekt. Tot het volgende Freeride event!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren