Staatlicher skileraar in opleiding: Deel 2

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen van Deel II kan je hier lezen!

Terwijl in Oostenrijk de sneeuw met bakken naar beneden viel, er hallucinante beelden te zien waren op televisie en media, pakte ik mijn valieske voor de derde etappe van mijn Staatlicher opleiding in. Namelijk om te vertrekken voor de Alpin Kurz in Sankt Christoph.

De beelden waren niet overdreven … op de heenrit ’s avonds laat gestrand voor een gesloten Fernpass. De volgende ochtend Sankt Christoph bereikt, doch twee uur nadien was het dorpje gedurende 2.5 dag geïsoleerd voor alle verkeer ….

Lawinegevaar 5

Op de informatieborden prijkte lawinegevaar 5. Je zou misschien denken : geen beter tijdstip om je skills te oefenen ‘wat te doen bij lawine’ … . Kenners onder jullie weten dat je echter dan niet mag skiën, ook wij niet. Deze dagen hebben we dus ingevuld met allerlei lawineoefeningen voor het hotel, sneeuw was er in elk geval genoeg.

Daarnaast zorgde de vele verse sneeuw – eens we mochten skiën – voor een fantastische eerste tourski – ervaring. Na het klimmen volgde adembenemende mooie afdalingen in de beste, diepste poedersneeuw die ik ooit onder mijn ski’s voelde glijden. De laatste dag bij de proef -rugzak opgraven met LVS – met enige ‘storing’ ( mijn eigen reserve LVS stond op zenden in mijn rugzak ☹) toch geslaagd voor mijn examen.

Thuisgekomen mezelf in modus : ‘studeren achter een bureau’ gezet en zo al mijn examens op Thomas More Hogeschool gehaald.

Na de race trainingsweek met snow – college (GS training te Zell am See en Hinterreit) tijdens de lesvrije week, nu helemaal klaar voor de laatste twee etappes, waarbij mijn grootste focus ligt op het finaliseren van mijn reuze – slalom techniek, zodat ik alles kan geven op de eurotest. ( = wedstrijd reuzeslalom waarbij je maximaal x-aantal %trager mag zijn dan de nummer 1 van de wereld. Concreet betekent dit voor de mannen 18 % en de vrouwen 24 %) .

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren