5 ski’s speciaal voor skileraressen

Vandaag is de voorjaarsvakantie in de wintersportgebieden weer begonnen. De skischolen worden overspoeld met kleine kinderen. Een mooi moment om een aantal ski’s voor te stellen die uiterst geschikt zijn voor de vrouwelijke skileraar die graag met kinderen werkt. We hebben ski’s gezocht die makkelijk draaien en niet te zwaar zijn. De prijzen voor deze ski’s liggen niet te hoog, dus als er weer eens een kindje jouw ski’s gebruikt op zijn bochten te oefenen dan hoef je niet nachten wakker te liggen van de krassen die dat heeft opgeleverd.

Blizzard Quattro W 7.4 CA
Deze ski’s skiën heerlijk op lage snelheid, maar komen ook zeer goed tot hun recht als je ze laat gaan. Vooral langere bochten draai je op deze ski’s alsof het niks is. De sterke en solide ski heeft een uitstekende kantengrip waardoor carven kinderspel is. Ook na je les kun je het tempo wat verhogen en net zo van de ski’s genieten als dat je dat tijdens de les deed.

Atomic Cloud 8
Een lichte en zeer levendige ski. De rocker in de tip van de ski zorgt voor optimaal draaigemak op lage snelheid. Ideaal voor als je een dagje op de oefenweide door moet brengen. Zo makkelijk als de ski op lage snelheid draait zo goed kun je er mee lange gesneden bochten skiën. Vooral voor de minder ervaren skilerares die haar niveau wil verbeteren is dit de ideale ski.

Head Pure Joy
Een stevige ski die precies doet wat je er van vraagt. Je wisselt super snel van kant naar kant. Ongeacht of het tempo wat hoger ligt of je het juist wat rustiger aan doet, of je korte of lange bochten skiet, of je op een net geprepareerde piste onderweg bent of dat er verse sneeuw is gevallen, deze ski geeft je vertrouwen.

Völkl Flair 73
Een makkelijke ski voor de lerares die door wil groeien. Dit is een fantatische allround ski die kinderlijke eenvoudig skiet. Ook als je de ski met wat meer kracht skiet blijft deze stabiel. Vooral bij korte bochten komt de ski goed tot zijn recht, maar ook bij gesneden bochten zul je er van kunnen genieten.

Nordica Sentra 4 EVO
De Sentra 4 EVO is ontworpen om stabiel te zijn en grip te houden op de sneeuw ongeacht de omstandigheden. Vooral op snelheid is het een heerlijke ski. Ligt het tempo wat lager dan draait de ski wat minder makkelijk dan de andere ski’s in dit artikel. Bij een lagere snelheid is een goede techniek vereist. Een perfecte ski voor de skilerares die met oudere en meer ervaren kinderen skiet.

Op welke ski’s sta jij het liefst?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren