Voorkom koude voeten met de custom zooltjes van Sidas

Tijdens de koude winterdagen krijgen je handen en voeten het zwaar te verduren. Je lichaam beschermt zichzelf tegen de kou door het bloed steeds meer richting het hart terug te trekken. Gedurende je skilessen staan je skischoenen constant in contact met de koude sneeuw. Hierdoor is de kans groot dat je last krijgt van koude voeten. Een goede doorbloeding van je voeten is de oplossing. Deze begint bij een paar goede zooltjes.

Je skiet jezelf tijdens de meeste lessen niet warm. Koude voeten lijden tot een pijnlijk gevoel en slechte controle over je ski’s. Om nog maar niet te spreken over de pijn die je voelt wanneer er na het skiën weer bloed je voeten in stroomt. Om dit te voorkomen hoef je niet te denken aan extra dikke skisokken. Het begint allemaal met het optimaliseren van de doorbloeding van je voeten.

Zooltjes
Onmisbaar in een paar skischoenen zijn goed passende zooltjes. De zooltjes die standaard in een skischoen worden meegeleverd hebben geen ondersteunende functie en dien je zo snel mogelijk te vervangen. Er zijn tal van zooltjes op de markt. Een van de marktleiders op dit gebied is Sidas. Naast de voorgevormde zooltjes leveren zij ook zooltjes die op maat gemaakt kunnen worden. Voor sneeuwsportleraren een onmisbaar onderdeel van de standaard uitrusting. Een leuk detail is dat dit bedrijf in 1975 opgericht is door drie skileraren.

Sidas Custom Insole
Geen enkele voet is hetzelfde. De custom zooltjes van Sidas worden speciaal gevormd naar de vorm van de individuele voet. Een specialist verwarmt het platte zooltje waarna het gevormd kan worden. Op deze manier biedt het zooltjes een optimale ondersteuning. Hierdoor is niet alleen de doorbloeding van je onderbenen en voeten beter, maar ook je lichaamshouding verbeterd.

Sokken
Als je goede zooltjes in je skischoenen hebt liggen wordt het tijd om te kijken naar je skisokken. Skisokken van een goede kwaliteit zitten niet alleen comfortabel maar zorgen ook voor de juiste druk. Deze druk stabiliseert de bloedvaten en stimuleert een betere doorbloeding. Doordat de bloedsomloop ondersteund wordt, worden hart en bloedvaten ontlast. Hierdoor ontstaat er een betere toevoer van het bloed wat koude voeten voorkomt. Een bijkomend voordeel is dat je voeten ook minder snel vermoeid raken.

LEES OOK: HET BELANG VAN GOEDE SKISOKKEN.

Skischoenen
Heb je een paar skisokken gevonden die goed passen bij jou skistijl dan kun je gaan kijken of je skischoenen wel goed op je voeten aansluiten. Bij een te kleine skischoen of een niet correcte pasvorm zal de bloedsomloop verhinderd worden. Hierdoor krijg je eerder last van koude voeten. Heb je skischoenen die te ruim zijn dan ga je dit met je voeten compenseren om zo grip te houden in je schoenen. Deze verkrampte houding zorgt tevens voor een verminderde bloedsomloop.

Een goed passende skischoen sluit feilloos aan op je voeten en stelt je in staat om een hele dag te skiën zonder dat je pijntjes of drukpunten ervaart.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren