Uvex Variomatic lenzen: perfect voor snowboard- en skileraren

Gedurende het seizoen krijgen we te maken met verschillende weersomstandigheden. In januari zien we de zon wat minder vaak en in maart staan we dagen achter elkaar onder een strakblauwe hemel les te geven. Niet alleen gedurende het seizoen, maar zelfs gedurende de dag kan het weer in de bergen snel omslaan. We willen een skibril die zich aan de weersomstandigheden kan aanpassen. Hoe fijn zou het zijn als je het hele seizoen maar één skibril nodig hebt waarvan je de lens nooit hoeft te verwisselen? Met de Variomatic lenzen van Uvex kan dat!

Al sinds jaren zijn er skibrillen te verkrijgen met verwisselbare lenzen. Op zonnige dagen zet je een donkere lens in je bril. Is het bewolkt dan verwissel je de lens voor een lichter glas. Het nadeel van het moeten wisselen van de lens is dat je met je vingers de lens moet aanraken waardoor deze vies wordt. De kwetsbare lens verwissel je liever niet in de stoeltjeslift omdat het weer ineens is omgeslagen. Met de Variomatic lens van Uvex is het verwisselen van de lenzen van je skibril verleden tijd.

Uvex Variomatic
De Variomatic lenzen van Uvex passen zich automatisch aan aan het licht. De photochromic lenzen verkleuren in drie verschillende tinten. Van S1 tot S3, afhankelijk van de hoeveelheid licht. Dat betekent dat je zowel op een bewolkte dag als tijdens een wolkenloze dag perfect zicht hebt. Uiteraard bieden deze lenzen, net als alle andere lenzen van Uvex, een 100% bescherming tegen UVA, UVB en UVC straling van de zon.

Zelfs tijdens de skishow uitstekend zicht
We mochten de Uvex Downhill 2000 met Variomatic lens zelf testen. De kwaliteit van de bril en de mate waarin de bril mee kleurt met de hoeveelheid licht is fantastisch. Op een zonnige dag hoef je geen moment met je ogen te knijpen. Zodra het weer omslaat en de zon achter de wolken verdwijnt kleurt de lens binnen de kortste keren mee en heb je niet eens door dat het zicht voor veel mensen slechter is geworden.

De ultieme test is toch wel de skishow. Zelfs in totale duisternis, met alleen het licht van het vuurwerk op de achtergrond, heb je goed zicht. Een absolute aanrader!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren