Is dit de perfecte skileraren skischoen?

Als skileraar sta je de hele dag op je skischoenen. ‘s Ochtends vroeg loop je op je skischoenen van je woning naar de skischool en pas laat in de middag als je weer thuis komt gaan ze uit. Naast dat je op je skischoenen aan het skiën bent leg je er ook aardig wat meters lopend op af. De Zero G Guide Pro van Tecnica lijkt alles te hebben wat je als skileraar nodig hebt. Is dit de perfecte skischoen voor een skileraar?

Heerlijk om mee te skiën

De Zero G Guide Pro van Tecnica is ontwikkeld als tourschoen. Het uitgangspunt tijdens het ontwerpproces is dat de afdaling net zo belangrijk is als de tocht omhoog. De schoen heeft dezelfde eigenschappen meegekregen als een traditionele skischoen. De zool is ontworpen om zowel in een tourbinding als traditionele binding te passen.

De vier schnallen zorgen voor een directe overbrenging tijdens het skiën. De C.A.S. buitenschaal biedt optimale aanpassingsmogelijkheden zoals uitdeuken en frezen. De schoen is verkrijgbaar in een 130 en 110 flex variant en voor de vrouwen in een 105 flex variant.

Door de stijfheid van het plastic, de vier schnallen en de optimale aanpassingsmogelijkheden zul je tijdens het skiën niet door hebben dat je skiet op een schoen waar op getourd kan worden.

Gemaakt om op te lopen
Veel skileraren lopen misschien wel net zo veel op hun skischoenen als dat ze er op skiën. Vooral kinderleraren lopen dag in dag uit op de oefenweide op hun skischoenen. De Zero G Guide Pro biedt naast zijn perfecte ski-eigenschappen ook de perfecte eigenschappen om op de schoen te lopen.

De schoen weegt maar 1.500 gram. Zodra de skischoen in tourmodus wordt gezet kan de schoen een hoek van 44° maken. Dat betekent dat je op deze skischoen nagenoeg rechtop kunt staan. In combinatie met de rubber zolen waarvan de teenstukken zijn afgerond kan er op deze skischoenen uitstekend gelopen worden.

Het vrouwen model, de Zero G Guide W, heeft een binnenschoen waarin merino wol is verwerkt. Merino wol voert transpiratie vocht snel af en houdt je voeten warm.

De perfecte schoen voor skileraren
Vier schnallen, 45 millimeter powerstrap, high performance ski modus, heel licht en een ergonomische loopstand. Alles wat je nodig hebt van een skischoen om als skileraar comfortabel de dag door te komen, ongeacht welke les je geeft.

Heb jij ervaring met de Zero G Guide van Tecnica?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren