Leki Vario S skistokken: handig tijdens het lesgeven

Tot de standaard uitrusting van een skileraar horen de skistokken. De stokken worden vaak gezien als minder belangrijk, maar zijn dat zeker niet. Een paar goede skistokken zijn onmisbaar voor een skileraar. De Blue Bird Vario S skistokken van Leki zijn ideaal om mee les te geven.

De Blue Bird Vario S is voorzien van het Speed Lock 2 vergrendelingssysteem waarmee je de stokken eenvoudig in lengte kunt verstellen. De vergrendeling is zeer stevig en voorkomt dat de stokken tijdens het skiën inzakken. De stokken zijn verstelbaar in lengt van 110 tot 140 centimeter. Op weg naar de skischool hang je de korte stokken aan je rugzak en eenmaal aangekomen op de skipiste heb je ze snel op de juiste lengte afgesteld voor een dag skiën.

Het bovenste deel van de stokken is gemaakt van zeer sterk aluminium en het onderste gedeelte van 100% carbon. Dit maakt de stok stevig en licht.

Trigger-S
De stokken van Leki staan bekend om hun unieke Trigger S systeem. Bij traditionele skistokken zitten de bandjes vast aan de stokken. Bij het Trigger-S systeem zitten de bandjes om je handschoenen of zelfs in je handschoenen verwerkt.

Het lusje dat tussen je duim en wijsvinger zit klik je snel vast aan de skistokken. Wil je de stokken weer los van je handen dan druk je met je duim bovenop de stok om het lusje uit het handvat te klikken. Het grote voordeel hiervan is dat je super snel je stokken uit je handen kunt halen. Zo kun je tijdens je werk snel je kinderen helpen als dat nodig is.

Vrije tijd
Niet alleen tijdens je skilessen zijn de Blue Bird Vario S skistokken van Leki heel fijn, maar ook in je vrije tijd zijn het heerlijke stokken. Wil je wat buckels skiën dan maak je de stokken korter, ga je reuzenslalom trainen maak je ze wat langer, ga je off-piste dan plaats je de grotere tellers op de stokken en wil je jezelf filmen dan plaats je de speciale GoPro adapter bovenop het handvat.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren