Skileraar Niels stelt zijn ski’s aan je voor

Als skileraar ben je natuurlijk trots op je ski’s. Niels geeft dit seizoen skiles in Canada en verteld graag welke speeltjes hij allemaal in zijn arsenaal heeft en waar hij die voor gebruik.

Salomon enduro xt800 (2014/2015)
Toen ik deze ski in 2014 heb aangeschaft was dit de beste all-mountain ski van het seizoen. Met de 81mm onder de voet presteert de ski zowel op als naast de piste goed. Omdat ik ‘s ochtends nooit precies weet op welk niveau ik les moet geven en ik op deze ski alles kan is dit de ski die ik het meest gebruik.

Head i.sl world cup rebels (2015/2016)
Dit is absoluut de leukste ski die ik heb! Met 66mm onder de voet en een radius van 11.5m is dit een echte pisteknaller. Ik heb ze aangeschaft voor het lesgeven op een indoorbaan. Vanwege de breedte van een gemiddelde skihal in Nederland is een slalomski vaak de enige keuze. Ik gebruik de ski het meest voor mijn level 3 training (vergelijkbaar met de Oostenrijkse Landes) waar deze ski echt perfect voor is. Daarnaast gebruik ik de ski ook op dagen waarop ik vaste groepen heb of als het een tijd niet gesneeuwd heeft.

Salomon Rocker2 122 (2015/2016)
Deze poederbak is verschrikkelijk breed. Ik heb de ski in november aangeschaft toen ik ontdekte hoeveel sneeuw hier valt. De eerste keer dat ik er op heb geskied schrok ik ervan hoe breed de planken onder mijn voeten waren. Inmiddels ben ik aan de breedte gewend en is dit een perfecte ski voor de diepere sneeuw.  Zelfs op de piste draaien ze gemakkelijk. Ik heb op deze ski’s nog nooit lesgegeven en ik denk ook niet dat dat snel gaat gebeuren.

En jij?
Ik heb een hele lijst met ski’s die ik aan mijn arsenaal zou willen toevoegen, maar de meest prominente op die lijst zijn een paar GS ski’s of een bredere all-mountain ski. Ik ben er achter gekomen dat de Enduro’s die ik heb op sommige dagen net niet breed genoeg zijn dus misschien verruil ik ze wel voor de Blizzard Brahma’s.

Welke ski’s heb jij in jouw arsenaal?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren