Is dit de perfecte skischoen?

Een nieuw seizoen staat voor de deur en dus is het tijd om te kijken hoe onze skischoenen het afgelopen seizoen door zijn gekomen. Veel skileraren zullen na 1, 2 of 3 seizoenen toe zijn aan een nieuw paar. Als je niet gezegend bent met ideale voeten dan is er iedere keer weer een wekenlang proces nodig van passen en meten om uiteindelijk de skischoenen te vinden die perfect op jouw voeten passen. Bij Surefoot draaien ze het om en zorgen ze ervoor dat de skischoenen vanaf de eerste bocht aansluiten op jouw voeten en voldoen aan jouw wensen. Maar hoe doen ze dat en zijn dat dan echt de perfecte skischoenen?

Surefoot
Surefoot is al 32 jaar bezig met het vinden van de meest comfortabele skischoenen. Zelf zeggen ze na jaren lang onderzoek gedaan te hebben nu ‘s werelds meest comfortabele skischoen ontwikkeld te hebben voor zowel beginners als professionals.

Het assortiment van Surefoot bestaat uit 19 verschillende modellen in verschillende kleuren. De schoenen bestaan uit een schaal die aansluit bij de wens van de skiër, een op maat gemaakte binnenschoen en een op maat gemaakte zool.

De schaal en binnenschoen worden gekozen aan de hand van het niveau van de skier. Daarnaast wordt er gekeken naar de houding van de skier en de specificaties van de skischoen zoals de stijfheid, kanting en sekse afhankelijke factoren.

“Binnenin de schaal zijn de skiers voet en onderbeen gehuld in een speciaal gevormde binnenschoen. De beschermende en toch flexibele binnenschoen zorgen voor een optimale pasvorm iedere keer dat de schoen wordt aangetrokken,” zo luid de omschrijving op de website.

Naast het grote aanbod van Surefoot schalen biedt Surefoot ook een op maat gemaakte binnenschoen in de standaard schalen van Nordica, Tecnica, Lange, Salomon en vele andere top merken.

Hoe het werkt

1. Voet scan
Bij de verkooppunten van Surefoot wordt je geholpen door een Surefoot specialist die een scan maakt van je voeten. Dit wordt gedaan met een speciale voet scanner. Tijdens dit proces wordt je voet op 538 plaatsen gemeten met rubber pinnen welke een 3 dimensionaal beeld vormen van de zool van je voet. De informatie die uit de scan wordt gehaald wordt digitaal naar een binnenzool fabricage machine gestuurd.

2. Niveau bepalen
Nadat je voet is gescand zal de verkoper je grondig ondervragen om te achterhalen wat je ski ervaring is, wat je fysieke staat is, hoe je gebouwd bent en wat je toekomstige doelen zijn. De verkoper zal samen met de informatie uit de scan een advies geven over de schaal die het beste bouw jou past.

3. Fabricatie
Met je persoonlijke scan wordt een binnenzool gevormd vanuit een ruw ethyl vinylacetaat met een drie-assen CAD-CAM freesmachine. De binnenzool wordt afgewerkt met een antislip laag.

4. Persoonlijke binnenschoen
Om je persoonlijke binnenschoen te maken wordt je gevraagd om in de ongevulde binnenschoen te stappen. De ongevulde binnenschoen is voorzien van je op maat gemaakte binnenzool. De verkoper zal handmatig een schuim in de binnenschoen injecteren. Na 5 minuten is het schuim gestold en is er een beschermende en flexibele binnenschoen gevormd welke perfect aansluit op jouw voet en enkel.

+1. Bonus: Verwarming
Als een extra service aan mensen die snel last hebben van koude voeten kan er verwarming worden aangebracht in de schoen.

Verkrijgbaar
De prijs varieert tussen de €500,- en €800,- afhankelijk van de gebruikte materialen. Om je een Surefoot schoen aan te laten meten moet je wel het geluk hebben dat er in jouw skigebied een verkooppunt zit of je moet het niet erg vinden ver te moeten reizen. Het dichts bijzijnde verkooppunt vindt je namelijk in Zwitserland. Naast Zwitserland vindt je ook verkooppunten in Frankrijk en Engeland. Voor meer verkooppunten bezoek je de website van Surefoot.

Heb jij al ervaring met een schoen van Surefoot?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren