Wedgease als leermiddel

Als skileraar willen we dat kinderen zo snel en efficiënt mogelijk leren skien. Hiervoor maken we gebruik van talloze oefeningen en hulpmiddelen. De Wedgease is een hulpmiddel wat voorkomt dat de punten van de ski’s bij kinderen van elkaar weg glijden. Hierdoor is het maken van een goede ploeg voor kinderen veel eenvoudiger.

WedgeaseHoe het werkt
De Wedgease is klein genoeg om in de zak van je jas te passen. Hierdoor kun je er als skileraar altijd één bij je dragen voor het geval één van de kinderen het maken van de ploeg maar niet onder de knie krijgt.
De Wedgease bestaat uit twee klemmen die verbonden zijn door een rubber slangetje. Door de klemmen te openen kun je deze over de punten van de ski’s schuiven. Sluit je de klemmen dan komt de Wedgease stevig vast te zitten en verbind de punten van de ski’s met elkaar.
De Wedgease is ontworpen om met handschoenen en wanten te kunnen worden gebruikt. Het solide ontwerp kan tegen een stootje en zal niet snel kapot gaan.

Voor skileraren
De Wedlease is een uitstekend hulpmiddel voor skileraren die skiles geven aan kinderen. Zeker voor de zeer jonger kinderen is het vaak lastig om de achterkant van de ski’s weg te drukken terwijl de punten juist bij elkaar moeten blijven. Door het gebruiken van de Wedgease hoeft het kind alleen zijn voeten naar buiten te drukken om te ervaren hoe hij of zij een ploeg kan maken.
Dit hulpmiddel kan worden ingezet vanaf het eerste glij moment tot aan het maken van bochten. Zolang de kinderen in ploeg skiën kan de Wedgease als hulpmiddel worden gebruikt.

Waar verkrijgbaar?
Er zijn een aantal skischolen die gebruik maken van de Wedgease. Is jouw skischool nog niet overtuigd dan kun je de Wedgease zelf bestellen door contact op te nemen met OUR F8 via steven@ourf8.eu.

Winnen!
sneeuwsportleraren.nl geeft samen met OUR F8 een Wedgease weg! Plaats onder aan dit artikel een reactie met een leuke foto waarin je skiles geeft aan kinderen. Onder de geplaatste foto’s verloten we een Wedgease!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren