Lopen op skischoenen is zo erg nog niet

Skischoenen zijn niet gemaakt om op te lopen. Je voeten gaan er zeer van doen, het is glad en de plastic zool slijt snel af. Als skileraar ontkom je er niet aan en leg je tijdens een seizoen lesgeven al snel grote afstanden af op je skischoenen. Stukje lopen naar de skischool, naar de skibus, naar de lift, in het restaurant, naar de après ski, boodschappen doen, naar huis en zo zit je al snel op 2 kilometer per dag. Opgeteld is dat in een heel seizoen zo’n 200 kilometer. Dat is de afstand van oost naar west Nederland, op je skischoenen!

Er zijn skischoenen waar de teen en hiel stukken van de zool kunnen worden vervangen. Bij veel skischoenen kan dat niet en dan wil je dus extra zuinig zijn op de zool. Je kunt er voor kiezen om je skischoenen in een speciale skischoenen rugtas mee te nemen op je rug. Dit loopt makkelijker maar je moet er wel voor zorgen dat je die onhandig grote rugzak ergens kwijt kunt als je gaat skiën.

Cat TracksSkischoenen
Handzamer zijn de zool beschermers bekend als ‘Cat Tracks’. Deze rubberen beschermers trek je eenvoudig over de zool van je skischoenen wat voorkomt dat deze slijten. Het profiel van de Cat Tracks zorgt voor meer grip en een betere afwikkeling van de zool van de skischoen. Vlak voor je met je schoenen de bindingen van je ski’s instapt trek je de Cat Tracks onder je skischoenen vandaan en stop je deze in de zakken van je jas.

Zo voorkom je dat de zolen van je skischoenen slijten, heb je meer grip op sneeuw en ijs en loop je makkelijker op een harde ondergrond.

Verkrijgbaar
De Cat Tracks zijn verkrijgbaar in verschillende varianten van verschillende fabrikanten. De Cat Tracks van Seirus zijn onder andere verkrijgbaar via de britse website snowandrock.com verkrijgbaar voor €34,95 inclusief verzendkosten in S, M of L afhankelijk van de zoolmaat van je skischoenen.

Wat is jouw ervaring met deze zool beschermer?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren