Hookease als leermiddel

Ouders zien hun kind graag zo jong mogelijk leren skiën zodat hun jongste spruit gezellig met de familie mee kan. Er zijn ouders die hun kind al met 2 jaar op skiles doen. Kinderen die fysiek een beetje voorlopen op hun leeftijdgenoten kunnen dan vaak al zelf staan en glijden. De meeste kinderen in deze leeftijdcategorie kunnen het fysiek nog niet aan tijdens het glijden rechtop te blijven staan laat staan te remmen.

Kinderen die niet zelf kunnen blijven staan op ski’s moet je als skileraar dus continu helpen met opstaan, lopen en glijden. Dit vergt van jou als skileraar veel energie en aan het eind van de dag voel je het in je rug.

Hookease
De Hookease van Launch Pad biedt de uitkomst. Door een directe verbinding tussen de skileraar en de ski’s van de kinderen controleert de skileraar de bewegingen van de ski’s. Hierdoor leert het kind onbewust de juiste beweging te maken. Niet alleen tijdens het skiën ondersteunt de Hookease het kind, ook tijdens het lopen kan het kind vooruit worden geduwd met de Hookease.

HookeaseDoor de klemmen die achterop de ski’s wordt geplaatst de eerste keer op de juiste breedte in te stellen kunnen de klemmen er keer op keer kinderlijk eenvoudig op worden gezet en weer vanaf worden gehaald. Met de hendel opent en sluit de klem zich stevig om de achterkant van de ski’s. Door de stalen hoekjes is het voor de klemmen onmogelijk om tijdens het skiën los te komen. De haken worden vastgedraaid aan de skistokken en zetten zich stevig vast met kleine stalen pinnetjes. De verbinding die ontstaat is ontzettend stevig en zal tijdens het skiën niet snel loskomen.

De haken die onder aan de skistokken zitten kunnen met een simpele beweging aan de skiklemmen worden bevestigd zonder te hoeven bukken. Door de vorm van de haken en de positie van de klemmen kunnen de haken alleen uit de klemmen worden gehaald als de skileraar dat echt wil. Dit kan zijn tijdens de liftrit of wanneer het kind toe is aan een stukje zelfstandig glijden.

Gevorderde skiers
De Hookease lijkt op het eerste gezicht uitsluitend geëigend te zijn voor jonge skiërs maar blijkt ook uitstekend geschikt voor volwassenen en gevorderde skiërs die willen leren freestylen. Plaats de skiklemmen aan de voorkant van de ski’s en je hebt als skileraar de volledige controle over je gast terwijl je hem leert achteruit te skiën.

HookeaseWaar verkrijgbaar?
Is jouw skischool nog niet overtuigd van de Hookease dan kun je de Hookease zelf bestellen door contact op te nemen met OUR F8 via steven@ourf8.eu.

Winnen!
sneeuwsportleraren.nl geeft samen met OUR F8 twee sets Hookease weg! Plaats onder aan dit artikel een reactie met een leuke foto van jou samen met je skigroep. De twee leukste inzendingen ontvangen een Hookease!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren