Skischool Verbier rust kinderen uit met GPS

De skischool, European Snowsports, in Verbier heeft een uniek apparaat in gebruik genomen voor de veiligheid van de kinderen. Tijdens de skiles dragen alle kinderen een GPS apparaat genaamd, Flaik.

Veiligheid
Het apparaat is ontwikkeld om de veiligheid van de kinderen op de pistes te vergroten. Wanneer een kind gescheiden wordt van zijn skigroep kan het kind doormiddel van het GPS apparaat direct worden opgespoord. De Flaiks zijn ontwikkeld door een Canadees bedrijf en werken met een Sim-kaart en GPS-systeem. Het apparaat wordt voor aanvang van de les aan het been van zowel de kinderen als de leraar bevestigd. Op een computerscherm kunnen de Flaiks live worden gevolgd. Wanneer een kind zich te ver van de leraar bevindt kan er een alarm worden ingesteld. In Amerika wordt de Flaik in verschillende skischolen al toegepast. Voor zover bekend is European Snowsports de enige skischool in de Alpen die dit systeem gebruikt.

Flaik

Fun-factor
Naast het veiligheidsaspect heeft het systeem ook een kleine entertainment waarde. Het houd de tijd, route en zelfs iedere gemaakte bocht nauwkeurig bij. Aan het einde van de dag kunnen deze gegevens worden uitgelezen en samen met de ouders worden teruggekeken.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren