In Fiss-Ladis leren kinderen de pflug met de Snow-V

De Skischule Fiss-Ladis heeft in de afgelopen twee jaar, in samenwerking met Sunkid, een nieuwe innovatie ontwikkeld en getest, die vanaf deze winter voor alle beginnende skiërs als geroepen komt.

Pflug-sjabloon
De Snow-V werk als een ‘pflug-sjabloon’ waarop skiërs intuïtief de ploeghouding leren die ze daarna in de sneeuw kunnen gebruiken om te remmen en draaien. Door de ski’s op de twee platen te plaatsen wordt de ploeghouding gestimuleerd. Lukt het niet om op eigen kracht een ploeg te maken dan kan de skileraar, door middel van een hendel, iets meehelpen. In een mum van tijd begint het leren. Van een, vaak bij kleine kinderen voorkomende, frustratie-faktor is geen sprake, het plezier aan het skiën kan beginnen!

Snow-V

Exclusief bij Skischule Fiss-Ladis
De Snow-V is vanaf dit seizoen exclusief in gebruik genomen door Skischule Fiss-Ladis. Zij geven aan dat het aanleren van een ploeg bij kinderen tot een dag verkort kan worden.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren