Pole Position: Als leermiddel

Als het gaat om de ontwikkeling van trainingsmethode en oefeningen gedurende de laatste twee decennia lijken skileraren wereldwijd het ermee eens te zijn dat het meest succesvolle aspect van een training het overbrengen van kennis op een zo eenvoudig mogelijke manier is.

Skileraren proberen zo veel mogelijk zintuigen te stimuleren. Dat betekend dat de leerlingen moeten luisteren, zien, discuseren en fysiek moeten uitvoeren. Dit is waar de Pole Position zijn bijdrage levert.

Pole Position
De Pole Position flex band is er om leraren en trainers het gat tussen theorie en uitvoering te laten overbruggen. De band fungeert als een hulpmiddel, oefening en vereenvoudigd het overbrengen van kennis, versnelt het leerproces en maakt balanceren en coördineren makkelijker.

De Pole Position kan worden gebruikt tijdens skilessen van ieder niveau. Hier zijn wat voorbeelden:

Kinderen skilessen: Kinderen leren spelenderwijs skiën. De Pole Position verbeterd de concentratie. Tevens zijn er talloze oefeningen te bedenken met de band.

Beginnende volwassenen: Lesgeven aan volwassen skiërs zonder ervaring kan net zo veel voldoening geven als uitdaging. Als skileraar krijg je de kans om jouw passie over te brengen op je leerlingen wat hopelijk leid tot een levenslange passie van je gasten. Pole position kan naast een breed aanbod van oefeningen ook zorgen voor een beter lichaamshouding.

Lichtgevorderde skiërs: De Pole Position band helpt lichtgevorderde tot gevorderde skiërs sneller het dynamische evenwichtspunt te vinden, bevorderd vloeiende en natuurlijkere bewegingen en traint tegelijkertijd de core-spanning.

Experts en speciale disciplines: Tijdens lessen zoals buckel skiën, carv-clinics, freeride skiën en wedstrijdtrainingen zorgt de Pole Position voor een extra dimensie en beleving.

Aanschaffen
De Pole Position flex band is verkrijgbaar voor €39,- in een 750mm en 900mm variant. De 750mm brede band is voor jonge skiërs met een lichaamslengte tot 170cm, de 950mm band is voor iedereen die langer is dan 170cm. Je kunt beide varianten aanschaffen via de website van Pole Position.

Ski jij zelf met deze flex band? Of zet jij de band in tijdens je lessen? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren