100 jaar oude skischool moet verdwijnen

De in Duitsland gevestigde skischool Erste Skischule Mittenwald is al meer dan 100 jaar oud. In 1912 werden de eerste skilessen aangeboden. De skischool moet nu uit het dorp verdwijnen. Dat heeft de rechtbank van München afgelopen vrijdag besloten.

Na ruim 100 jaar ontvingen de ‘Rode’, zoals de skischool in de volksmond genoemd wordt door de kleur van hun skipakken, vorig jaar januari een opzeggingsbrief van de stad Mittenwald. Uiterlijk 30 juni 2016 moet de skischool het skischoolbureau hebben verlaten.

Verhuizen overleefd de skischool niet
De skischooleigenaar (75) is het uiteraard niet eens met deze aankondiging. “Het lijkt erop dat het de concurrentie, de ‘Blauwen’, erg makkelijk wordt gemaakt. Nadat de ‘Blauwen’ hun skischoolbureau hebben moeten verlaten zijn ze op zoek naar een nieuw onderkomen,” zegt de eigenaar van de ‘Rode’. “Wij overleven het niet als we moeten verhuizen. Het heeft tien jaar geduurd voordat mensen ons wisten te vinden op de locatie waar we nu gevestigd zijn. Ik weet niet wat de burgemeester tegen mij en mijn familie heeft. Misschien wil hij dat we naar de hier naast gelegen gemeente verhuizen,” aldus de 75-jarige voor de rechtbank.

Aankondiging
Burgemeester Adolf Hornsteiner antwoordde dat hij, nadat hij op 1 mei 2008 tot burgemeester gekozen werd, de taak had om het huurcontract te beëindigen. Volgens hem zou er een duidelijke aankondiging zijn afgeleverd aan het adres van de skischool.

De rechter kan hier geen verandering in brengen
De rechter had begrip voor de argumenten van de skischooleigenaar, maar gaf aan daar geen verandering in te kunnen brengen. Om de ‘Rode’ tegemoet te komen heeft de rechter bepaald dat de skischool tot het einde van dit winterseizoen mag blijven zitten. Daarbij komt dat de stad Mittenwald een vergoeding moet betalen van €5.000,- en dat er de komende vijf jaar geen concurrentie gevestigd mag worden in het skischoolgebouw.

Bron: merkur.de

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren