Sneeuw tijdens de carnavalsvakantie

Vandaag is het voor veel Nederlandse wintersporters al weer de laatste dag van hun vakantie. Ook voor veel Nederlandse sneewsportleraren zit het er al weer bijna op. Gelukkig mogen de meeste leraren nog een week blijven. Afgelopen week was wisselvallig, maar werd uiteindelijk getekend door een heerlijke temperatuur. Komende week gaat er anders uitzien.

Volgende week hebben Midden- en Zuid-Nederland vakantie. Ook in een groot deel van Duitsland zijn de scholen gesloten. In vooral Duitsland en Oostenrijk zal dit de drukste week van het seizoen worden. Had je afgelopen week een volle groep kinderen of draaide je over-uren tijdens je privélessen? Maak dan voor komende week je borst maar nat.

Sneeuw in Oostenrijk en Zwitserland, Frankrijk houdt het droog
Deze week was het in veel skigebieden erg warm. De neerslag die viel kwam op veel plaatsen dan ook als regen naar beneden. Aankomende week krijgen we een ander weerbeeld.

Vannacht is de temperatuur in de Alpen al flink gedaald. De sneeuwgrens ligt rond de 600 meter. Op veel plekken zal het nu dan ook aan het sneeuwen zijn. Vooral in Centraal- en Oost-Zwitserland en in de Arlberg zal het vandaag lekker door sneeuwen. Overal in Oostenrijk zal zo’n 10 tot 20 centimeter vallen in de dalen. In Frankrijk hebben ze minder geluk. Daar blijft het voorlopig droog.

Sneeuw voor de Alpen tijdens de carnavalsvakantie
De carnavalsweek start met hoge temperaturen. Vanaf dinsdag en woensdag moet het dan weer winters worden. Overal in de Alpen gaat het sneeuwen. Of de weersvoorspelling uiteindelijk uitkomen kunnen we alleen maar hopen.

Geef jij komende week (nog) snowboard- of skiles?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren