1ste EK formatie-skiën een groot succes

Van 24 tot 26 april 2015 vond het 1ste Europees kampioenschap formatie-skiën in het Zwitserse Samnaun plaats. 17 gemengde- en 5 vrouwenteams uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hadden zich aangemeld om op perfecte pistes een mooie seizoensafsluiting te vieren en naar huis te gaan met de titel ‘Europees kampioen formatie-skiën’.

Na een spectaculaire en spannende wedstrijd op zaterdag wisten de “Arlberger Schwungdesigner” (categorie gemixt) uit Oostenrijk en de “Las Helve Chiccas” (categorie vrouwen) uit Zwitserland zich op zondag in de finale te onderscheiden en de eerste prijs in de wacht te slepen. Beide teams ontvingen de titel ‘eerste Europees kampioen formatie-skiën’.

De prijzen werden overhandigt door Hubert Strolz, Mike von Grünigen en Paul Accola die samen met Martin Hangl en twee lokalen deelnamen aan de wedstrijd als het “Legends Team”.

Als afsluiting kwamen alle teams nog één keer samen van de formatiepiste af en boden de meer dan 7.000 toeschouwers van het 27ste internationale Frühlings-Schneefestes een spectaculaire show.

Ook volgend jaar kunnen skileraren en leden van skiclubs zich weer aanmelden voor de Europeese kampioenschappen formatie-skiën. Van 22 tot 24 april 2016 wordt Samnaun wederom de plaats waar dit evenement plaats zal vinden.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren