1ste EK formatie-skiën een groot succes

Van 24 tot 26 april 2015 vond het 1ste Europees kampioenschap formatie-skiën in het Zwitserse Samnaun plaats. 17 gemengde- en 5 vrouwenteams uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hadden zich aangemeld om op perfecte pistes een mooie seizoensafsluiting te vieren en naar huis te gaan met de titel ‘Europees kampioen formatie-skiën’.

Na een spectaculaire en spannende wedstrijd op zaterdag wisten de “Arlberger Schwungdesigner” (categorie gemixt) uit Oostenrijk en de “Las Helve Chiccas” (categorie vrouwen) uit Zwitserland zich op zondag in de finale te onderscheiden en de eerste prijs in de wacht te slepen. Beide teams ontvingen de titel ‘eerste Europees kampioen formatie-skiën’.

De prijzen werden overhandigt door Hubert Strolz, Mike von Grünigen en Paul Accola die samen met Martin Hangl en twee lokalen deelnamen aan de wedstrijd als het “Legends Team”.

Als afsluiting kwamen alle teams nog één keer samen van de formatiepiste af en boden de meer dan 7.000 toeschouwers van het 27ste internationale Frühlings-Schneefestes een spectaculaire show.

Ook volgend jaar kunnen skileraren en leden van skiclubs zich weer aanmelden voor de Europeese kampioenschappen formatie-skiën. Van 22 tot 24 april 2016 wordt Samnaun wederom de plaats waar dit evenement plaats zal vinden.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en