Britse skileraar vrijgesproken van gevangenisstraf

De Britse skileraar Simon Butler viert zijn overwinning nadat de rechtbank van Chambery, Frankrijk, de eerder opgelegde boete en gevangenisstraf voor het illegaal lesgeven in Frankrijk heeft opgeschorst.

In Juni 2014 werd Simon Butler schuldig bevonden aan het lesgeven in Megève, Frankrijk, zonder het hebben van de juiste kwalificaties en het in dienst hebben van onbevoegd personeel. Hij kreeg een boete van €30.000,- of 200 dagen in hechtenis opgelegd. De zaak kwam in de Britse en Franse media. Butler en zijn team gingen direct in beroep.

Vorige maand kwam de zaak wederom voor in de rechtbank van Chambery. Afgelopen woensdag is er een uitspraak gedaan. Het Hof heeft gevraagd om een herziening van de kwalificatie door de administratieve rechtbank in Lyon en in afwachting van de uitkomst is de veroordeling opgeschort. Ook de beschuldiging dat Butler hij zich niet heeft aangemeld is verworpen. Er wordt verwacht dat de herziening deze zomer zal worden afgerond. Op 9 december 2015 zal hierover een uitspraak worden gedaan.

Butler heeft altijd beweerd dat hij en zijn team beschikten over de juiste kwalificaties en dat de Franse regelgeving in strijd is met de regelgeving van de Europese Unie.

“Dit is een grote overwinning en een belangrijke stap voorwaarts. Ik kan niet gelukkiger zijn,” zei Butler direct na de uitspraak.

Het lopende onderzoek heeft belangrijke gevolgen voor alle skileraren die werken in Frankrijk. We houden de zaak nauwlettend in de gaten.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het