Britse skileraar vrijgesproken van gevangenisstraf

De Britse skileraar Simon Butler viert zijn overwinning nadat de rechtbank van Chambery, Frankrijk, de eerder opgelegde boete en gevangenisstraf voor het illegaal lesgeven in Frankrijk heeft opgeschorst.

In Juni 2014 werd Simon Butler schuldig bevonden aan het lesgeven in Megève, Frankrijk, zonder het hebben van de juiste kwalificaties en het in dienst hebben van onbevoegd personeel. Hij kreeg een boete van €30.000,- of 200 dagen in hechtenis opgelegd. De zaak kwam in de Britse en Franse media. Butler en zijn team gingen direct in beroep.

Vorige maand kwam de zaak wederom voor in de rechtbank van Chambery. Afgelopen woensdag is er een uitspraak gedaan. Het Hof heeft gevraagd om een herziening van de kwalificatie door de administratieve rechtbank in Lyon en in afwachting van de uitkomst is de veroordeling opgeschort. Ook de beschuldiging dat Butler hij zich niet heeft aangemeld is verworpen. Er wordt verwacht dat de herziening deze zomer zal worden afgerond. Op 9 december 2015 zal hierover een uitspraak worden gedaan.

Butler heeft altijd beweerd dat hij en zijn team beschikten over de juiste kwalificaties en dat de Franse regelgeving in strijd is met de regelgeving van de Europese Unie.

“Dit is een grote overwinning en een belangrijke stap voorwaarts. Ik kan niet gelukkiger zijn,” zei Butler direct na de uitspraak.

Het lopende onderzoek heeft belangrijke gevolgen voor alle skileraren die werken in Frankrijk. We houden de zaak nauwlettend in de gaten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren