26-jarige skileraar komt om het leven in Franse Alpen

Afgelopen donderdag komt de 26-jarige Schotse skileraar Aaron McLean tijdens het skiën om het leven. Het gaat fout tijdens de landing van een hoge sprong waarbij hij 30 meter naar beneden valt. Er wordt gesproken over een ‘inspirator’ die ‘omgekomen is tijdens dat wat hij het liefste deed’.

McLean was een ervaren skileraar en mede-oprichter van de off-piste sneeuwsport groep British Freeride. De 26-jarige groeide op in Hillend in Edinburgh, Schotland. Hij gaf les aan jonge skiërs in het Franse skigebied Avoriaz.

Snowsport Scotland bevestigd zijn dood op hun website: “Het doet ons verdriet dat we moeten mededelen dat Aaron McLean plotseling overleden is aan de gevolgen van een tragisch ongeval in de Alpen afgelopen donderdag. Aaron, een getalenteerde back country skiër, coach en man van groot enthousiasme en aanstekelijke energie, was bijzonder belangrijk bij de formatie van British Freeride afgelopen jaar. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden. We hopen dat zijn nalatenschap voortleeft in de activiteiten van British Freeride.”

Er wordt vanuit gegaan dat McLean is overleden nadat hij van een kleine rotspartij gesprongen is. De off-piste skileraar viel in totaal 30 meter nadat hij zijn evenwicht verloor bij de landing. Hierbij kwam hij op zijn hoofd terecht.

Bron: dailymail.co.uk

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren