26-jarige skileraar komt om het leven in Franse Alpen

Afgelopen donderdag komt de 26-jarige Schotse skileraar Aaron McLean tijdens het skiën om het leven. Het gaat fout tijdens de landing van een hoge sprong waarbij hij 30 meter naar beneden valt. Er wordt gesproken over een ‘inspirator’ die ‘omgekomen is tijdens dat wat hij het liefste deed’.

McLean was een ervaren skileraar en mede-oprichter van de off-piste sneeuwsport groep British Freeride. De 26-jarige groeide op in Hillend in Edinburgh, Schotland. Hij gaf les aan jonge skiërs in het Franse skigebied Avoriaz.

Snowsport Scotland bevestigd zijn dood op hun website: “Het doet ons verdriet dat we moeten mededelen dat Aaron McLean plotseling overleden is aan de gevolgen van een tragisch ongeval in de Alpen afgelopen donderdag. Aaron, een getalenteerde back country skiër, coach en man van groot enthousiasme en aanstekelijke energie, was bijzonder belangrijk bij de formatie van British Freeride afgelopen jaar. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden. We hopen dat zijn nalatenschap voortleeft in de activiteiten van British Freeride.”

Er wordt vanuit gegaan dat McLean is overleden nadat hij van een kleine rotspartij gesprongen is. De off-piste skileraar viel in totaal 30 meter nadat hij zijn evenwicht verloor bij de landing. Hierbij kwam hij op zijn hoofd terecht.

Bron: dailymail.co.uk

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.