35-jarige skileraar overlijdt na val naast de piste

Dennis Baltimore uit Hermosa Beach Californië begon vijf jaar geleden als skileraar te werken in het Amerikaanse skigebied Northstar California. Afgelopen weekend kwam hij terecht in een tragisch ongeluk. De 35-jarige skileraar is overleden nadat hij in botsing kwam met een snowboarder.

Zondagmiddag kwam de melding binnen. Skileraar Dennis Baltimore is overleden nadat hij ten val kwam op de rotsen naast de dalafdaling. Baltimore deed samen met enkele andere mee aan een opleiding toen het ongeluk plaatsvond. Hij skiede over de beginnershelling naar beneden onderweg naar zijn locker toen een snowboarder de controle over zijn board verloor en tegen hem aan dreigde te botsen.

De lokale sheriff heeft bevestigd dat de snowboarder op ijs terecht kwam waardoor hij de controle verloor. Om te voorkomen dat hij met de snowboarder in botsing kwam week Baltimore uit naar links en kwam naast de piste terecht. De pistedienst van Northstar heeft ter plekke medische hulp toegediend, maar dit mocht niet baten. Baltimore is terplekke overleden aan zijn verwondingen aan rug en hoofd.

“Northstar California Resort, Northstar Ski Patrol en de hele Vail Resorts familie steunen de familie van hun werknemer en zijn vrienden. We zijn allemaal geschokt door het verlies van ons teamlid,” laat Nadia Guerriero, vice president en general manager van het skigebied, weten in een email naar de familie.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren