6-jarige aangeklaagd na skiklas ongeval

Een vrouw heeft na een skiongeluk in Bregenzerwald, Oostenrijk, een 6-jarig meisje aangeklaagd en eist €38.000,- schadevergoeding. Vastgesteld moet worden of het kind schuldig bevonden kan worden aan het ongeval.

Kinderen onder de 14 jaar kunnen normaalgesproken civielrechtelijk niet aansprakelijk worden gesteld. In eerste lijn zijn de verantwoordelijke van het kind, zoals de skileraar of de ouders, wegens nalatigheid aansprakelijk. Ook bij deze aanklacht is dat van toepassing.

In de wet kan er wel worden afgeweken van deze regel. Is het minderjarige kind roekeloos geweest, anders gezegd kan redelijkerwijs worden aangetoond dat het kind zich bewust heeft misdragen, kan onder die voorwaarden worden geeist dat de verzekering de schadevergoeding uitbetaald.

De vrouw hield zware verwondingen over
De vrouw en het meisje, dat met een skiklas onderweg was, zijn in het skigebied Hochhäderich tegen elkaar aangebotst. De vrouw zou voor het ongeluk recht naar beneden zijn geskied op het moment dat de 6-jarige haar bocht maakte. De vrouw hield zware verwondingen over aan het ongeval en kan sindsdien niet meer skiën, aldus haar advocaat. Naast de schadevergoeding gaat het haar client er ook om dat vastgesteld wordt dat ook in de toekomst eventuele schade afkomstig uit het skiongeluk vergoed wordt.

Een deskundige van de rechtbank vind dat beide betrokkenen niet goed hebben opgelet. Ze zijn beide, naar zijn mening, evenveel schuldig aan het ongeval. Het proces werd maandag verschoven in afwachting van nieuw bewijs. In drie weken komt de zaak weer voor.

Bron: Vorarlberg.orf.at/

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren