Franse skileraren krijgen lawinetraining

Als skileraar zit je een heel seizoen in de sneeuw en ben je zodra er voldoende sneeuw ligt er als eerste bij om buiten de pistes je sporen te trekken. Maar ben je wel voldoende voorbereid als het eenmaal zo ver is? Hoe is het gesteld met je uitrusting en kennis? De skileraren uit het Franse Hautes-Alpes bereiden zich in ieder geval goed voor.

Deze week kwamen de skileraren uit de Hautes-Alpes bij elkaar voor hun jaarlijkse lawinetraining. 140 leden van de Anena (National Association for the Study of Snow and Avalanche), ENSA (National School of Skiing and Mountaineering) en ESF (French Ski School) kwamen bijeen in Montgenèvre voor een trainingsdag die er op gericht is ski-professionals om te laten gaan met de gevaren die zich buiten de piste bevinden.

Tijdens de trainingsdag wordt er onder andere getraind op het bevrijden van lawineslachtoffers onder begeleiding van 11 skileraren en worden er verschillende presentaties gegeven door deskundige.

John Paul Carlhian van de skilerarenvereniging zei over de trainingsdag, “het percentage professionals wat betrokken is bij lawineongevallen is laag. De training werkt en is absoluut noodzakelijk.”

Worden er vanuit jouw skischool bijscholingen en trainingen georganiseerd op het gebied van sneeuw- en lawinekennis?

Bron: Le Dauphine Libere

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren