Franse skileraren krijgen lawinetraining

Als skileraar zit je een heel seizoen in de sneeuw en ben je zodra er voldoende sneeuw ligt er als eerste bij om buiten de pistes je sporen te trekken. Maar ben je wel voldoende voorbereid als het eenmaal zo ver is? Hoe is het gesteld met je uitrusting en kennis? De skileraren uit het Franse Hautes-Alpes bereiden zich in ieder geval goed voor.

Deze week kwamen de skileraren uit de Hautes-Alpes bij elkaar voor hun jaarlijkse lawinetraining. 140 leden van de Anena (National Association for the Study of Snow and Avalanche), ENSA (National School of Skiing and Mountaineering) en ESF (French Ski School) kwamen bijeen in Montgenèvre voor een trainingsdag die er op gericht is ski-professionals om te laten gaan met de gevaren die zich buiten de piste bevinden.

Tijdens de trainingsdag wordt er onder andere getraind op het bevrijden van lawineslachtoffers onder begeleiding van 11 skileraren en worden er verschillende presentaties gegeven door deskundige.

John Paul Carlhian van de skilerarenvereniging zei over de trainingsdag, “het percentage professionals wat betrokken is bij lawineongevallen is laag. De training werkt en is absoluut noodzakelijk.”

Worden er vanuit jouw skischool bijscholingen en trainingen georganiseerd op het gebied van sneeuw- en lawinekennis?

Bron: Le Dauphine Libere

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar