Franse skileraren krijgen lawinetraining

Als skileraar zit je een heel seizoen in de sneeuw en ben je zodra er voldoende sneeuw ligt er als eerste bij om buiten de pistes je sporen te trekken. Maar ben je wel voldoende voorbereid als het eenmaal zo ver is? Hoe is het gesteld met je uitrusting en kennis? De skileraren uit het Franse Hautes-Alpes bereiden zich in ieder geval goed voor.

Deze week kwamen de skileraren uit de Hautes-Alpes bij elkaar voor hun jaarlijkse lawinetraining. 140 leden van de Anena (National Association for the Study of Snow and Avalanche), ENSA (National School of Skiing and Mountaineering) en ESF (French Ski School) kwamen bijeen in Montgenèvre voor een trainingsdag die er op gericht is ski-professionals om te laten gaan met de gevaren die zich buiten de piste bevinden.

Tijdens de trainingsdag wordt er onder andere getraind op het bevrijden van lawineslachtoffers onder begeleiding van 11 skileraren en worden er verschillende presentaties gegeven door deskundige.

John Paul Carlhian van de skilerarenvereniging zei over de trainingsdag, “het percentage professionals wat betrokken is bij lawineongevallen is laag. De training werkt en is absoluut noodzakelijk.”

Worden er vanuit jouw skischool bijscholingen en trainingen georganiseerd op het gebied van sneeuw- en lawinekennis?

Bron: Le Dauphine Libere

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts

Verlanglijstje voor skileraren

De feestdagen staan weer voor de deur. Met de feestdagen gaat het om samenzijn met vrienden en familie, maar cadeautjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Fieberbrunn in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen omdat het de beste hotels heeft’

Een tussenjaar in de sneeuw

Isabelle is een sportieve 18 jarige en heeft afgelopen voorjaar eindexamen gedaan op het VWO van het Amsterdams lyceum. Na het behalen van haar diploma

Bijscholing voor skileraren

Het is de hoogste tijd om het nut van bijscholing eens toe te lichten. Wat is het eigenlijk en waarom is het van belang? Matthijs