Veel Franse skischolen voorlopig nog gesloten

Het is niet best gesteld met de sneeuwcondities in de Franse Alpen. Op dit moment hadden de meeste skigebieden al open moeten zijn en zouden de eerste skilessen al worden gegeven. Helaas is dat dit jaar niet het geval en kunnen skigebieden en skischolen nog niet open.

De hoger gelegen skigebieden hebben minder last van het gebrek aan sneeuw. Maar ook gebieden als Val Thorens en Meribel hebben het niet makkelijk. De sneeuwcondities zijn niet zoals die horen te zijn. Skigebieden die lager liggen kunnen in veel gevallen nog helemaal niet openen. Het beetje sneeuw op de toppen is niet voldoende om pistes mee te maken.

Het voordeel is dat de temperatuur rond het vriespunt ligt en dat de sneeuwkanonnen het een en ander goed kunnen maken. Zo konden dit weekend de liften in La Plagne en Les Arcs voor het eerst dit seizoen draaien. Helaas zorgt de zon voor een hogere temperatuur en zie je overdag de sneeuw weg smelten.

Als gevolg kunnen skigebieden en skischolen nog niet open. Het seizoen start dit jaar zonder inkomsten terwijl de investeringen al gemaakt zijn. Ook afgelopen seizoen hadden de skigebieden in de Franse Alpen een moeilijke start en konden veel skileraren pas laat aan het werk. Deze financieel tegenvaller komt dit jaar dus extra hard aan. En hoe graag we het ook zouden willen, het lijkt er voorlopig niet beter op te worden. De weersvoorspellingen blijven hoge temperaturen aangeven en weinig tot geen neerslag.

Het aantal boekingen in Frankrijk ligt dit seizoen 14% lager ten opzichten van vorig jaar. De kerstvakantie komt nu steeds sneller dichterbij. Wanneer de skischolen hun gasten dan niet kunnen ontvangen en de skigebieden noodgedwongen hun deuren gesloten houden zal de financiële schade enorm zijn.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren