Aanmelden voor de Eignungsprüfung Staatliche Skilehrerausbildung

Landes papieren op zak en wil je het schoppen tot Staatliche skileraar? Het is vanaf vandaag mogelijk om je in te schrijven voor de Eignungsprüfung 2016. De Eignungsprüfung is de toelatingstest die je positief moet afsluiten om deel te mogen nemen aan de Staatliche opleiding.

Om deel te mogen nemen aan de Eignungsprüfung moet je beschikken over een volledige Oostenrijkse Landes opleiding of een gelijkwaardige opleiding. Je moet het snowboard Anwärter diploma behaald hebben of een gelijkwaardige opleiding hebben gevolgd. Daarnaast moet je een gezondheidsverklaring hebben die niet ouder is dan 6 maanden.

De Eignungsprüfung bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de reuzenslalom die binnen een bepaalde tijd moet worden geskied. Alleen wanneer je het eerste deel succesvol weet af te sluiten mag je aan het tweede deel deelnemen. In het tweede deel van de test worden de basistechnieken van het skiën getest op het gebied van schoolse vormen en terrein.

Inschrijven kan tot 15 december 2015 via de website van Snowsports Tirol.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren