Betekent dit het einde voor Schneeschule Klinger?

Het contract met skischool Klinger wordt na dit seizoen niet verlengd. Dit zorgt voor opschudding in skigebied Hebalm.

Skischooleigenaar Gernot Klinger vindt het besluit onacceptabel. “We zorgen al zeventien jaar voor een grote werkgelegenheid voor de lokale bevolking.” Klinger ontving in mei 2014 al de mededeling, maar wacht nog steeds op een toelichting. “Tot op heden hebben we nog geen reactie ontvangen.”

Gerucht
Het sluiten van de Fuchslift en de bijbehorende piste zorgt eveneens voor argwaan. Het gerucht gaat dat de lokale toeristenorganisatie zich terugtrekt. Hierdoor wordt gevreesd dat het West-Steirischen skigebied volledig gaat sluiten en er niet meer geskied kan worden.

Clemens Spörk, bedrijfsleider van de toeristenorganisatie van Hebalm, gaat niet in op het gerucht, maar zegt aan een nieuwe aanpak voor het wintersporttoerisme te werken. “We moeten vooruit kijken en bedenken waar we over vijf jaar staan en of we over tien jaar nog kunnen leven van het wintersporttoerisme.”

Nieuwe focus
Volgens Spörk wegen de kosten voor het onderhoud van het skigebied momenteel niet op tegen de baten. Dit is dan ook een van de redenen dat de Fuchslift moest sluiten. “Daarnaast werd de sleeplift langzamerhand door toeristen ingeruild voor de nabijgelegen stoeltjeslift.” De bedrijfsleider zegt in de toekomst wel weer te willen investeren in de liften, maar wil zijn focus nu richten op een nieuwe doelgroep. “De afgelopen jaren zien we een daling in de hoeveelheid kinderskilessen die worden geboekt. We willen deze doelgroep niet verwaarlozen, maar zullen ons meer gaan richten op de volwassenen.”

Aan het einde van het seizoen wordt officieel vastgesteld of en op welke manier de skischool door zal gaan en wat er met het skigebied gebeurt. Voor Klinger is één ding duidelijk: “Wij willen de maximale service voor onze gasten blijven leveren én kunnen uitbreiden.”

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren