Britse skileraar vecht terug

De afgelopen maanden heb je bij sneeuwsportleraren.nl kunnen lezen hoe het de Britse skileraar Simon Butler verging. Hij werd door de Franse autoriteiten opgepakt en aangeklaagd wegens het lesgeven op de Franse skipistes zonder het hebben van de juiste papieren. Butler laat het er niet bij zitten en vecht zijn veroordeling aan.

De Britse skileraar is een juridische procedure gestart om zijn naam te kunnen zuiveren. De advocaten van Butler hebben een gerechtelijk bevel uitgevaardigd tegen zijn beroepsorganisatie, de British Association of Snowsport Instructors. Ze beweren dat er sprake is geweest van een belangenverstrengeling van andere leden van deze organisatie die ook zakelijke interesses hebben gehad in hetzelfde Franse skigebied.

Butler (51) werd in februari gearresteerd in het skigebied Megeve, Haute Savoie, terwijl hij aan het skiles geven was aan een groep toeristen. Het Franse gerechtshof heeft hem, en enkele andere leden van zijn team, schuldig bevonden aan het lesgeven zonder het hebben van de juiste kwalificaties. Butler kreeg, als eigenaar van Simon Butler Skiing, het hoogste boetebedrag op gelegd van £24,000. De British Association of Snowsport Instructors heeft hem geen licentie gegeven om les te kunnen geven in Frankrijk, ondanks dat hij deze had aangevraagd en in het bezit is van het hoogst haalbare Britse skileraren diploma.

Eerder deze maand werd het BASI lidmaatschap van Butler ingetrokken voor het ‘bewust en constant’ plaatsen van zijn team ‘met het risico op vervolging voor illegaal werken’. Afgelopen vrijdag hebben de advocaten van Butler een gerechtelijk bevel uitgegeven voor het direct herinvoeren van zijn lidmaatschap. Ook het zakelijke belang wat de BASI zou hebben in Megeve, het skigebied waar Simon Butler is opgepakt, wordt genoemd in de petitie. De leden die worden genoemd in de petitie zijn Robbie Young, de leden-ombudsman, en de nieuwe Chief Executive Officer van de BASI, Andrew Lockerbie. Lockerbie is ook directeur van de rivaliserende skischool BASS Megeve. Young is manager bij Salomon Skis, sponsor van BASS Megeve.

Butler wil de BASI aanklagen voor de aangebrachte schade door het niet verstrekken van zijn licentie, wat betekend dat hij is beroofd van zijn levensonderhoud. Zijn bedrijf verloor £500,000 door dat hij was verbannen uit Frankrijk en zijn ondernemen naar Crans Montana in Zwitserland moest verplaatsen.

Butler heeft de veroordeling aangevochten maar er hangt hem nog steeds een gevangenisstraf van 200 dagen boven het hoofd als hij de boete niet betaald. De BASI heeft 21 dagen de tijd te reageren op de petitie en zal juridisch worden bijgestaan.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren