800 skileraren slagen voor fitheidstest Aspen

In augustus schreven we over de verplichte fitheidstest die voorgeschreven was voor het skileraren in Apsen, Colorado. Ongeacht of je skiles geeft of achter een bureau zit iedereen moet de test doorstaan om in dienst te kunnen treden of te kunnen blijven. Je leest ons eerdere artikel hier.

Niet zwaar
Skileraren kunnen weer gerust ademhalen nu bekend is dat de fitheidtest voor ongeveer 1.500 werknemers niet zo zwaar blijkt te zijn. Meer dan 800 werknemers zijn afgelopen week getest en minder dan 1% heeft de test niet gehaald. Voor iedereen die de test niet heeft gehaald geldt dat dit te maken heeft gehad met de medische gesteldheid. De test zal worden aangepast naar ieders specifieke lichamelijke gesteldheid waarna er een herkansing plaats vind.

De test
De test bestaat uit 8 onderdelen. Een 5 minute durende step test, 15 push-ups (vanaf knieën toegestaan) binnen 1 minuut, 15 crunches of sit-ups binnen 1 minuut, 30 dips binnen 1 minuut en een 5 stations test voor behendigheid inclusief een spring-slalom over een lengte van 3 meter. Ski-patrollers, liftbediende managers en skileraren trainers moeten de behendigheid test binnen 6 seconden volbrengen. Skileraren en liftpersoneel hebben 13 seconde voor deze test.

De balanstest werd als de meest uitdagende ervaren. Door het gebruik van verschillende platen worden de condities nagebootst zoals de werknemers deze tegenkomen op de pistes, van harde- tot poedersneeuw. Ondanks dat het de meest uitdagende was hebben de meeste werknemers de test binnen de 3 toegestane pogingen volbracht.

Eenvoudig voor skileraren
Een skileraar die de test net had afgerond vond de balans test de enige uitdagende test. Hij omschreef de test als op 1 been balanceren in een koeienvlaai. Een andere skileraar zei dat hij de test zonder problemen had afgelegd. Hij zou het lieft in de toekomst een meer uitdagendere test zien. De meeste skileraren hebben meer energie verbruikt terwijl ze zich zorgen maakte om de test dan bij de test zelf.

Enkele ski-patrollers gingen de strijd met elkaar aan om de beste tijd neer te zetten. Enkele volbrachten de test binnen 3 seconden.

Jim Laising, Aspen Skiing Co. manager, zei dat de test niet is ontworpen om het aantal werknemers terug te brengen. Het idee was mensen te helpen hun algemene fitheid te verbeteren, zelf als ze dat zelf niet willen.

Alle 1.500 werknemers die werkzaam zijn op de pistes van Aspen moeten slagen voor de test voor dat het seizoen begint.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren