800 skileraren slagen voor fitheidstest Aspen

In augustus schreven we over de verplichte fitheidstest die voorgeschreven was voor het skileraren in Apsen, Colorado. Ongeacht of je skiles geeft of achter een bureau zit iedereen moet de test doorstaan om in dienst te kunnen treden of te kunnen blijven. Je leest ons eerdere artikel hier.

Niet zwaar
Skileraren kunnen weer gerust ademhalen nu bekend is dat de fitheidtest voor ongeveer 1.500 werknemers niet zo zwaar blijkt te zijn. Meer dan 800 werknemers zijn afgelopen week getest en minder dan 1% heeft de test niet gehaald. Voor iedereen die de test niet heeft gehaald geldt dat dit te maken heeft gehad met de medische gesteldheid. De test zal worden aangepast naar ieders specifieke lichamelijke gesteldheid waarna er een herkansing plaats vind.

De test
De test bestaat uit 8 onderdelen. Een 5 minute durende step test, 15 push-ups (vanaf knieën toegestaan) binnen 1 minuut, 15 crunches of sit-ups binnen 1 minuut, 30 dips binnen 1 minuut en een 5 stations test voor behendigheid inclusief een spring-slalom over een lengte van 3 meter. Ski-patrollers, liftbediende managers en skileraren trainers moeten de behendigheid test binnen 6 seconden volbrengen. Skileraren en liftpersoneel hebben 13 seconde voor deze test.

De balanstest werd als de meest uitdagende ervaren. Door het gebruik van verschillende platen worden de condities nagebootst zoals de werknemers deze tegenkomen op de pistes, van harde- tot poedersneeuw. Ondanks dat het de meest uitdagende was hebben de meeste werknemers de test binnen de 3 toegestane pogingen volbracht.

Eenvoudig voor skileraren
Een skileraar die de test net had afgerond vond de balans test de enige uitdagende test. Hij omschreef de test als op 1 been balanceren in een koeienvlaai. Een andere skileraar zei dat hij de test zonder problemen had afgelegd. Hij zou het lieft in de toekomst een meer uitdagendere test zien. De meeste skileraren hebben meer energie verbruikt terwijl ze zich zorgen maakte om de test dan bij de test zelf.

Enkele ski-patrollers gingen de strijd met elkaar aan om de beste tijd neer te zetten. Enkele volbrachten de test binnen 3 seconden.

Jim Laising, Aspen Skiing Co. manager, zei dat de test niet is ontworpen om het aantal werknemers terug te brengen. Het idee was mensen te helpen hun algemene fitheid te verbeteren, zelf als ze dat zelf niet willen.

Alle 1.500 werknemers die werkzaam zijn op de pistes van Aspen moeten slagen voor de test voor dat het seizoen begint.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en