Wintersporttoerisme dit seizoen stabiel

Het aantal Nederlandse wintersporters zal dit seizoen gelijk blijven aan vorig seizoen. Deze prognose heeft de ANWB bekend gemaakt na aanleiding van hun jaarlijkse CVO-rapport Wintersportvakanties.

Prognose 2014/2015
Dit jaar zullen ongeveer 930.000 Nederlanders er voor kiezen op wintersportvakantie te gaan. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met het vorige seizoen. Of dit aantal nog zal toe- of afnemen hangt af van de sneeuwcondities. Het in Duitsland gelegen Sauerland en de Harz zullen bij een sneeuwrijk jaar goed bezochte wintersport bestemmingen zijn. Favoriet bij de Nederlanders blijft het wintersportland bij uitstek, Oostenrijk. Ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters zullen dit jaar hier hun vakantie houden.

Bij het overgrote deel van de Nederlandse wintersporters (77%) is het skiën nog altijd favoriet.

Periode
40% van het Nederlandse toerisme kunnen we dit jaar verwachten in de maand februari. 21% kiest ervoor om in december en januari op wintersport te gaan. Wat betreft de favoriete wintersportbestemmingen verandert er weinig. Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland blijven als favorieten boven aan staan gevolgd door Zwitserland, Italië en Tsjechië.

Vakantieperiode
Voor alle regio’s begint dit jaar de kerstvakantie op zaterdag 20 december 2014 en duurt tot en met zondag 4 januari 2015. De voorjaarsvakantie van 2015 wordt opgedeeld in tweeën. Zuid-Nederland heeft voorjaarsvakantie van zaterdag 14 februari t/m zondag 22 februari 2015, Noord- en Midden-Nederland hebben vakantie van zaterdag 21 februari t/m zondag 1 maart 2015.

Werkgelegenheid
Het gelijk blijven van het toerisme dit seizoen in vergelijking tot het afgelopen seizoen betekend dat we het naar verwachting dit jaar in de skischolen net zo druk gaan krijgen als vorig jaar. Of het daadwerkelijk net zo druk gaat worden zal sterk gaan afhangen van de sneeuwvoorspellingen en de daar van afhankelijke sneeuwcondities.

Bron: CVO-rapport Wintersportvakantie 2013-2014, ANWB.nl

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren