Britten openen skischool in China

In 2022 vinden de Olympische Spelen plaats in het Chinese Peking. De Chinese willen niks aan het toeval overlaten en bereiden zich massaal voor op een mogelijke gouden plak. Na de bekendmaking van de locatie van 2022 in juli 2015 heeft het skiën in China aan populariteit gewonnen. De Europeaanse skischolen spelen hier op in.

Er worden jaarlijks Chinese skileraren naar Zwitserland gehaald om de Chinese toeristen skilessen te kunnen geven in hun eigen taal. Daarnaast worden de Chinese opgeleid volgens het Zwitserse systeem zodat ze hun kennis mee naar huis kunnen nemen.

De Zwitserse skischool Warren Smith Academy is nu de eerste skischool die zich permanent gevestigd heeft in China. Afgelopen dinsdag opende de skischool haar deuren in het skigebied van Wanlong. Gedurende het seizoen zullen er een of twee skileraren constant aanwezig zijn.

De Britse eigenaar, Warren Smith, is op dit moment in China om daar zelf de eerste driedaagse skicursus te verzorgen. Deze cursus geeft hij aan lokale leraren en wintersportondernemers uit het gebied.

Het skiën heeft een enorme groei doorgemaakt in China nadat Peking de Olympische Spelen kreeg toegewezen voor 2022. De Chinese overheid heeft recent bekendgemaakt dat er plannen zijn voor de ontwikkeling van 240 nieuwe skipistes in het land. Hiermee willen ze de kans op een medaille tijdens de spelen vergroten.

Het probleem is dat er momenteel veel te weinig opgeleide Chinese skileraren zijn om de markt snel te laten groeien. Dit biedt veel mogelijkheden voor buitenlandse skileraren. Een van Warren zijn belangrijkste doelen is meer Chinese naar de Alpen te krijgen om daar hun vakantie door te brengen. Nu kiezen voor Chinese voor Amerika als wintersportvakantieland.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren