Te kort aan skileraren in Nederland

Met de kerstvakantie in het vooruitzicht richten de Nederlandse wintersporters zich weer op hun skivakantie. Voor vele start de voorbereiding met een paar lessen bij een van de vele indoor skihalen die ons land rijk is. Het skiën en snowboarden is al sinds jaren een populaire sport in Nederland. Voor skischolen is het ieder jaar weer een uitdaging voldoende skileraren te vinden.

Veel ouders doen hun kinderen in Nederland al op skiles als voorbereiding op de wintersport. Zo kunnen ze alvast een beetje wennen en hebben ze een kleine voorsprong wanneer ze in het buitenland naar de skischool gaan. Door de grote vraag naar skilessen hebben de skischolen te maken met een chronisch te kort aan skileraren. Ieder jaar weer is het een uitdaging voldoende leraren binnen te halen om zo alle gasten te voorzien van de nodige lessen.

Round Hill
We spraken Mark-Jan van de nieuw gevestigde skischool Round Hill in Dordrecht. Na de opening een paar weken geleden hebben ze niet stil hoeven zitten. “We zitten ondertussen om ski- en snowboardleraren te springen,” zegt Mark-Jan, operationeel manager bij Round Hill. De skischool heeft al voor ze haar deuren opende een flink team ski- en snowboardleraren bij elkaar verzameld, maar dat blijkt niet voldoende te zijn om de grote hoeveelheid lesaanvragen te kunnen verwerken. “Niet alleen op de skibanen zijn we opzoek naar personeel, maar ook achter de bar en receptie kunnen we nog mensen gebruiken,” voegde Mark-Jan toe.

Opleidingen
Op dit moment vinden er in Oostenrijk op verschillende plaatsen lerarenopleidingen plaats waar veel Nederlanders aan deelnemen. Echter zullen veel van deze leraren minimaal tijdens de kerstvakantie in Oostenrijk blijven om daar les te geven, en mogelijk zelfs voor het hele seizoen. De Nederlandse skischolen zullen daar nu dus niet zo veel aan hebben.

Skileraren gezocht
In ons eigen land, maar ook in de Alpenlanden, heerst al jarenlang een chronisch te kort aan skileraren. Op zich een goed teken, maar vervelend voor de skischolen en haar gasten. Ben jij in het bezit van de juiste kwalificaties en lijkt het je weer eens leuk om voor een groep te staan? Op onze vacature pagina vind je meerdere openstaande vacatures van skischolen in binnen en buitenland.

Zou je les willen geven, maar heb je geen opleiding gevolgd tot skileraar, bekijken dan onze opleidingen pagina voor het actuele opleidingen aanbod.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren