Canadese skileraar overlijdt na skiongeluk

Een skiongeluk, in het Canadese skigebied Devil’s Elbow, heeft afgelopen zaterdag het leven gekost van een 63-jarige skileraar.

Op zaterdag 17 januari raakte een werknemer van de Kawartha Ski and Snowboard School tijdens een warming up op de piste betrokken bij een skiongeluk. De skileraar kwam hierbij om het leven.

De lokale politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk. De naam van de man is nog niet vrijgegeven. Wanneer er meer informatie naar buiten komt zullen we hier over berichten.

Update 21-01-2015
De uit Brooklin afkomstige skileraar Dave Day, 63, was een gepassioneerde skiër. Hij bracht zijn liefde voor het skiën tijdens zijn lessen graag over op kinderen. Afgelopen zaterdag, 17 januari, kwam hij te overlijden tijdens een skiongeluk op de piste in Manvers Township.

De politie van Kawartha Lakes laat weten dat Dave Day overleden is aan zijn verwondingen nadat hij buiten de piste in botsing is gekomen met een boom. Hij droeg op dat moment een skihelm.

“Collega’s en vrienden van de skischool zijn geschokt door zijn dood”, aldus Brent Pownall, directeur van de Kawartha Ski and Snowboard School.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren