Vandaag is het World Snow Day

Vandaag, 18 januari, vindt de 4de editie van de World Snow Day plaats. De insteek van de organisatie is de vorige edities, met 645 evenementen in 45 landen, te overtreffen.

World Snow Day
De World Snow Day wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Ski, FIS. Het doel is kinderen aan te moedigen om een sneeuwsport te gaan beoefenen. Het is het grootste opzichzelfstaande initiatief om mensen een passie te laten ontwikkelen voor het skiën en snowboarden. Argentinié, Oostenrijk, Canda, China, Ijsland, Kazachstan, Letland, Mongolië, Noorwegen, Polen, Rusland, Schotland, Zweden en Amerika zijn enkele van de deelnemende landen.

De evenementen
De geplande evenementen die vandaag worden georganiseerd bestaan uit proeflessen, kortingen en demonstraties die in het teken staan van “breng de kinderen naar de sneeuw”. Hierdoor moet de jonge generatie enthousiast gemaakt worden voor het skiën en snowboarden.

In Noorwegen wordt vandaag een nationale open dag georganiseerd. In 103 skigebieden worden 130.000 gasten verwacht die gratis mogen skiën en snowboarden. In Oostenrijk krijgen schoolkinderen voor slechts €5- skiles in één van de 138 deelnemende skigebieden. In China krijgen kinderen een gratis skipas bij één van de 15 deelnemende gebieden. Letland organiseert dit jaar een record aantal van 113 evenementen uiteenlopend van veiliheid-demonstraties tot fun-wedstrijden. Een record aantal skigebieden in Ijsland biedt families skipassen gratis, en tegen een gereduceerd tarief aan. Mongolië doet voor de eerste keer mee met Sky Resort Ski Complex waar gratis skilessen en liftkaarten worden aangeboden.

Andere benoemenswaardige evenementen van vandaag zijn het snow festival in Shymbulak in Kazachstan, gratis ski- en snowboardlessen in 44 Polse skigebieden en ‘Everybody on Snow’ met verschillende sneeuwactiviteiten en gratis lessen in Stockholm, Norrkoping en Ornskoldsvik in Zweden.

Grote wereldweide belangstelling
“Veel wereldweide evenementen nemen af in populariteit of verdwijnen na de derde editie. Dit is niet het geval bij de World Snow Day. Organisatoren hebben laten zien dat er een grote wereldweide belangstelling is om kinderen naar de sneeuw te brengen. Ik feliciteer de organisatioren met hun 4de editie van de World Snow Day”, aldus FIS voorzitter, Gian Franco Kasper.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.