Vandaag is het World Snow Day

Vandaag, 18 januari, vindt de 4de editie van de World Snow Day plaats. De insteek van de organisatie is de vorige edities, met 645 evenementen in 45 landen, te overtreffen.

World Snow Day
De World Snow Day wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Ski, FIS. Het doel is kinderen aan te moedigen om een sneeuwsport te gaan beoefenen. Het is het grootste opzichzelfstaande initiatief om mensen een passie te laten ontwikkelen voor het skiën en snowboarden. Argentinié, Oostenrijk, Canda, China, Ijsland, Kazachstan, Letland, Mongolië, Noorwegen, Polen, Rusland, Schotland, Zweden en Amerika zijn enkele van de deelnemende landen.

De evenementen
De geplande evenementen die vandaag worden georganiseerd bestaan uit proeflessen, kortingen en demonstraties die in het teken staan van “breng de kinderen naar de sneeuw”. Hierdoor moet de jonge generatie enthousiast gemaakt worden voor het skiën en snowboarden.

In Noorwegen wordt vandaag een nationale open dag georganiseerd. In 103 skigebieden worden 130.000 gasten verwacht die gratis mogen skiën en snowboarden. In Oostenrijk krijgen schoolkinderen voor slechts €5- skiles in één van de 138 deelnemende skigebieden. In China krijgen kinderen een gratis skipas bij één van de 15 deelnemende gebieden. Letland organiseert dit jaar een record aantal van 113 evenementen uiteenlopend van veiliheid-demonstraties tot fun-wedstrijden. Een record aantal skigebieden in Ijsland biedt families skipassen gratis, en tegen een gereduceerd tarief aan. Mongolië doet voor de eerste keer mee met Sky Resort Ski Complex waar gratis skilessen en liftkaarten worden aangeboden.

Andere benoemenswaardige evenementen van vandaag zijn het snow festival in Shymbulak in Kazachstan, gratis ski- en snowboardlessen in 44 Polse skigebieden en ‘Everybody on Snow’ met verschillende sneeuwactiviteiten en gratis lessen in Stockholm, Norrkoping en Ornskoldsvik in Zweden.

Grote wereldweide belangstelling
“Veel wereldweide evenementen nemen af in populariteit of verdwijnen na de derde editie. Dit is niet het geval bij de World Snow Day. Organisatoren hebben laten zien dat er een grote wereldweide belangstelling is om kinderen naar de sneeuw te brengen. Ik feliciteer de organisatioren met hun 4de editie van de World Snow Day”, aldus FIS voorzitter, Gian Franco Kasper.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren