Kampioenschappen synchroon skiën komen naar Nederland

Op 9 april 2016 wordt in SnowWorld Landgraaf door skivereniging Cool Movements voor de eerste keer de Head2Head Synchro Challenge georganiseerd: een wedstrijd in synchroon skiën. Skileraren worden uitgenodigd (en uitgedaagd) om in teams van minimaal vier skiërs deel te nemen aan dit unieke event!

Wat in 2008 begon als een hobby van een aantal fanatieke skileraren, is inmiddels uitgegroeid tot een skivereniging die zich richt op het synchroon skiën. In 2008 startte een groep leraren van SnowWorld Landgraaf een demoteam. Na het organiseren van een aantal skishows ontstond er animo van jeugdleden om het synchroon skiën te gaan beoefenen. Inmiddels is Cool Movements een skivereniging geworden in Zuid-Limburg met jeugd en volwassen teams. Wekelijks wordt er getraind om successen te behalen!

Deze successen moesten tot voor kort in het buitenland worden behaald. Daar werden de wedstrijden georganiseerd voor deze vrij unieke tak van de skisport. Teams van Cool Movements reisden af naar Zuid-Duitsland om daar deel te nemen aan hun eerste internationale wedstrijden. Tussen verschillende teams uit de Alpenlanden, presteerde het skilerarenteam van Cool Movements het om in de finale tegen het team uit Maria Alm te staan. Na deze ervaring besloot de groep dat het tijd werd om deze wedstrijden naar Nederland te halen. Op 9 april is het dan eindelijk zover!

Teams van minimaal vier skiërs kunnen zich opgeven voor de wedstrijd. Deze teams skiën twee verplichte afdalingen die staan omschreven in het wedstrijdreglement (te vinden op www.coolmovements.nl). Tijdens de wedstrijd skiën twee teams tegelijk één van de afdalingen. Een jury zal bepalen welk team de afdaling het beste uit heeft gevoerd. De winnaar gaat door en de verliezer mag herkansen in de lucky-loser ronde. Via het knock-out systeem wordt de winnaar bepaald.

Inschrijven
Vorm een team van minimaal vier skileraren en geef je voor 26 maart op! Meer info kun je vinden op www.coolmovements.nl of via onze Facebook-pagina.

We zien je graag op 9 april bij de Head2Head Synchro!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en