Kampioenschappen synchroon skiën komen naar Nederland

Op 9 april 2016 wordt in SnowWorld Landgraaf door skivereniging Cool Movements voor de eerste keer de Head2Head Synchro Challenge georganiseerd: een wedstrijd in synchroon skiën. Skileraren worden uitgenodigd (en uitgedaagd) om in teams van minimaal vier skiërs deel te nemen aan dit unieke event!

Wat in 2008 begon als een hobby van een aantal fanatieke skileraren, is inmiddels uitgegroeid tot een skivereniging die zich richt op het synchroon skiën. In 2008 startte een groep leraren van SnowWorld Landgraaf een demoteam. Na het organiseren van een aantal skishows ontstond er animo van jeugdleden om het synchroon skiën te gaan beoefenen. Inmiddels is Cool Movements een skivereniging geworden in Zuid-Limburg met jeugd en volwassen teams. Wekelijks wordt er getraind om successen te behalen!

Deze successen moesten tot voor kort in het buitenland worden behaald. Daar werden de wedstrijden georganiseerd voor deze vrij unieke tak van de skisport. Teams van Cool Movements reisden af naar Zuid-Duitsland om daar deel te nemen aan hun eerste internationale wedstrijden. Tussen verschillende teams uit de Alpenlanden, presteerde het skilerarenteam van Cool Movements het om in de finale tegen het team uit Maria Alm te staan. Na deze ervaring besloot de groep dat het tijd werd om deze wedstrijden naar Nederland te halen. Op 9 april is het dan eindelijk zover!

Teams van minimaal vier skiërs kunnen zich opgeven voor de wedstrijd. Deze teams skiën twee verplichte afdalingen die staan omschreven in het wedstrijdreglement (te vinden op www.coolmovements.nl). Tijdens de wedstrijd skiën twee teams tegelijk één van de afdalingen. Een jury zal bepalen welk team de afdaling het beste uit heeft gevoerd. De winnaar gaat door en de verliezer mag herkansen in de lucky-loser ronde. Via het knock-out systeem wordt de winnaar bepaald.

Inschrijven
Vorm een team van minimaal vier skileraren en geef je voor 26 maart op! Meer info kun je vinden op www.coolmovements.nl of via onze Facebook-pagina.

We zien je graag op 9 april bij de Head2Head Synchro!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren