Skileraren Beaver Creek krijgen geen vakbond

De poging, door skileraren uit het Amerikaanse skigebied Beaver Creek, een vakbond op te richten is onsuccesvol gebleken. Afgelopen donderdag moesten ze hun petitie terugtrekken.

Die beslissing volgt uit een besluit dat afgelopen maandag genomen werd door de raad van bestuur van het National Labor Relations Board, de organisatie die gaat over het vormen van vakbonden binnen de Verenigde Staten.

Advocaten van de National Labor Relations Board gaven aan alleen een vakbond te willen vormen met de fulltime instructeurs in Beaver Creek, dit seizoen een groep van 288 mensen. De advocaten van Vail Resorts, die de skileraren vertegenwoordigde, gaven aan dat parttime instructeurs hier ook bij betrokken zouden moeten worden. Die groep bestaat dit jaar uit 472 mensen.

Voorstanders van de vakbond hadden voldoende handtekeningen verzameld van fulltime ski- en snowboardleraren om een hoorzitting aan te vragen betreffende de kwestie. Na de beslissing van afgelopen maandag kregen de voorstanders twee werkdagen de tijd om een gelijk aantal handtekeningen te verzamelen van parttime leraren, zo’n 30% van het totaal. Op voorhand bleek dat binnen 48 uur logistiek onmogelijk te zijn.

Wetende dat er op z’n minst nog 142 handtekeningen van parttime medewerkers nodig zouden zijn, werd de petitie donderdagmiddag teruggetrokken. Er werd vanuit gegaan dat de groep fulltime medewerkers een representatieve groep zou vormen voor het vormen van een vakbond. Helaas bleek dat niet het geval te zijn.

Er wordt momenteel nog niet gesproken over mogelijke vervolgstappen.

Bron: vaildaily.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het