Skileraren Beaver Creek krijgen geen vakbond

De poging, door skileraren uit het Amerikaanse skigebied Beaver Creek, een vakbond op te richten is onsuccesvol gebleken. Afgelopen donderdag moesten ze hun petitie terugtrekken.

Die beslissing volgt uit een besluit dat afgelopen maandag genomen werd door de raad van bestuur van het National Labor Relations Board, de organisatie die gaat over het vormen van vakbonden binnen de Verenigde Staten.

Advocaten van de National Labor Relations Board gaven aan alleen een vakbond te willen vormen met de fulltime instructeurs in Beaver Creek, dit seizoen een groep van 288 mensen. De advocaten van Vail Resorts, die de skileraren vertegenwoordigde, gaven aan dat parttime instructeurs hier ook bij betrokken zouden moeten worden. Die groep bestaat dit jaar uit 472 mensen.

Voorstanders van de vakbond hadden voldoende handtekeningen verzameld van fulltime ski- en snowboardleraren om een hoorzitting aan te vragen betreffende de kwestie. Na de beslissing van afgelopen maandag kregen de voorstanders twee werkdagen de tijd om een gelijk aantal handtekeningen te verzamelen van parttime leraren, zo’n 30% van het totaal. Op voorhand bleek dat binnen 48 uur logistiek onmogelijk te zijn.

Wetende dat er op z’n minst nog 142 handtekeningen van parttime medewerkers nodig zouden zijn, werd de petitie donderdagmiddag teruggetrokken. Er werd vanuit gegaan dat de groep fulltime medewerkers een representatieve groep zou vormen voor het vormen van een vakbond. Helaas bleek dat niet het geval te zijn.

Er wordt momenteel nog niet gesproken over mogelijke vervolgstappen.

Bron: vaildaily.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren