Skiër overlijdt na val van 300 meter tijdens skiles

Een Briste skiër komt tijdens een skiles te overlijden na een val van bijna 300 meter. Het ongeluk vond plaats in de Franse Alpen in het skigebied La Plagne.

Een 48-jarige man is samen met nog zeven andere en een skileraar onderweg in een populair off-piste gebied genaamd La Roche de Mio. De man, die wordt omschreven als een goede skiër, komt ten val en valt 300 meter naar beneden. Tijdens zijn val stoot hij zijn hoofd zo hard aan de stenen en de harde sneeuw dat zijn helm het begeeft.

De pisteredding arriveert binnen enkele minuten, gevolgd door de politie. Ondanks de poging tot reanimeren, die een uur duurde, overleed de 48-jarige Brit ter plekke.

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de groep off-piste aan het skiën was in het Roche de Mio gebied. De man bevond zich op de top van de Couloir Du Rosset en zou richting de Chalet De Bellecote lift zijn geskied. Hij is vanwege nog onbekende reden gevallen en niet meer gestopt.

Bron: telegraph.co.uk

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en