Skiër overlijdt na val van 300 meter tijdens skiles

Een Briste skiër komt tijdens een skiles te overlijden na een val van bijna 300 meter. Het ongeluk vond plaats in de Franse Alpen in het skigebied La Plagne.

Een 48-jarige man is samen met nog zeven andere en een skileraar onderweg in een populair off-piste gebied genaamd La Roche de Mio. De man, die wordt omschreven als een goede skiër, komt ten val en valt 300 meter naar beneden. Tijdens zijn val stoot hij zijn hoofd zo hard aan de stenen en de harde sneeuw dat zijn helm het begeeft.

De pisteredding arriveert binnen enkele minuten, gevolgd door de politie. Ondanks de poging tot reanimeren, die een uur duurde, overleed de 48-jarige Brit ter plekke.

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de groep off-piste aan het skiën was in het Roche de Mio gebied. De man bevond zich op de top van de Couloir Du Rosset en zou richting de Chalet De Bellecote lift zijn geskied. Hij is vanwege nog onbekende reden gevallen en niet meer gestopt.

Bron: telegraph.co.uk

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren