Het aantal skileraressen neemt toe

Momenteel zijn er in totaal zo’n 7000 skileraren aangemeld bij het Tiroler Skilehrerverband. Tirol heeft hiermee een ruime meerderheid aan skileraren in Oostenrijk. Een actueel overzicht laat zien dat een steeds groter deel van de skileraren uit vrouwen bestaat.

Na een enorme toename in de hoeveelheid skileraren is het aantal de afgelopen tien jaar stabiel gebleven. Bijna 70% van de skileraren in Tirol komt uit Oostenrijk, de rest uit het buitenland. Alleen al in Tirol leggen jaarlijks 2.500 wintersportfanaten het examen tot skileraar af. Kort geleden kon je bij ons lezen dat er maar weinig vrouwen zijn met een hoge opleiding. Daar zou de komende jaren wel eens verandering in kunnen komen. Het aantal vrouwen neemt namelijk toe. Vier van de tien skileraren is op dit moment vrouw.

Dat het aantal vrouwelijke skileraren aan het toenemen is kan worden geweten aan het grote aantal kinderen. Kinderen zijn tegenwoordig goed voor ongeveer de helft van het totaal aantal gasten in de skischolen. Het zijn vooral de skileraressen die de voorkeur lijken te geven aan het skiles geven aan kinderen. Daarnaast is een veelgehoorde vraag van ouders in het skischoolbureau of het mogelijk is een skilerares te krijgen.

Nu de vraag naar skileraressen gestegen lijkt te zijn, en het aantal skileraressen mede daardoor toeneemt, is de kans groot dat het aantal vrouwen in de skischolen de komende jaren nog meer zal gaan toenemen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en