Dode tijdens skitour onder leiding van skileraar

Afgelopen dinsdag wordt een 34-jarige snowboarder tijdens een skitour door een lawine bedolven en komt hierbij om het leven. De tour stond onder leiding van de 43-jarige skileraar Matteo.

Christoph L. hield van sport en snowboarden. De maatschappelijk werken uit Kreuzlingen, Zwitserland, is met een heli-ski tourgroep op de Monte Garone bij Livigno, Italië, onderweg als hij dinsdag onder de lawine wordt bedolven.

Om 13:00 uur start de groep, die bestaat uit twee Zwitsers en twee Denen, onder begeleiding van skileraar Matteo hun tour. Ze bevinden zich onder het skigebied Carosello 3000 op een hoogte van ongeveer 2.300 meter. “Het was slechts een korte afdaling van 30 minuten”, zegt skileraar Matteo. Als de groep bij een steile helling komt gaat Matteo voor. “Ik zag op ongeveer 450 meter boven ons een Schneebrett lawine. Ik schreeuwde naar de andere dat ze rechts moesten houden en mij moesten volgen.”

Helaas lukt het slechts één van zijn gasten de veilige kant te halen. Matteo is op zijn ski’s beweeglijker dan de snowboarders in zijn groep. Ze probeerde voor de lawine uit te glijden, wat niet lukt. Christoph L., zijn collega Daniel en één van de Denen worden onder de sneeuwmassa bedolven.

Met scheppen probeert de skileraar samen met de tweede Deen de slachtoffers te bevrijden. Eerst vinden ze Daniel, één van de twee Zwitserse gasten. “Ik zag zijn rugzak boven de sneeuw uit steken”, zegt Matteo. Daniel ademt nog. Dan vinden ze de Deen, die bewusteloos blijkt te zijn.

Christoph L. bevond zich, op het moment van de lawine, verder weg van de groep. Van hem is geen spoor te bekennen. Wanneer de reddingshelikopter 20 minuten later arriveert is ook Chistoph gevonden. Helaas heeft hij een hartstilstand en is  zwaar onderkoelt. Hij wordt direct naar het ziekenhuis in Bergamo gevlogen.

Er is nog niet duidelijk hoe de lawine is ontstaan. Het was al de derde lawine in vier dagen tijd in dit gebied.

Bron: Blick.ch

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en