Illegale skileraren lopen in Italië tegen de lamp

De financiële politie van Bruneck, Italië, heeft meerdere personen staande gehouden die in de skigebieden van Kronplatz en Speikboden illegaal ski- en snowboardles aan het geven waren.

Tijdens een reguliere controle in Kronplatz hebben de ambtenaren twee personen staande gehouden die op het punt stonden te beginnen met hun skiles zonder over de juiste papieren te beschikken. De Sloveense skileraressen waren met een groep kinderen bezig die hesjes droegen met het opschrift van een Sloveense skischool. Één van de leraressen beschikte niet over de juiste opleiding om skiles te mogen geven en was net als haar collega niet aangemeld als skileraar bij de desbetreffende skilerarenvereniging.

De financiële politie nam dit voorval als gelegenheid om te attenderen op de grote hoeveelheid illegale skileraren in Zuid-Tirol. Het gaat hierbij meestal om personen uit Oost-Europa die zonder de juiste kwalificaties het beroep van skileraar uitoefenen.

Ook in Speikboden hebben de mannen van de financiële politie een snowboardleraar uit Zuid-Tirol gepakt die zonder opleiding en de juiste papieren aan het lesgeven was.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren