De British Alpine Ski School blijft vernieuwen

De British Alpine Ski School heeft vestigingen in de belangrijkste Franse skigebieden. De skischool bestaat nu ruim 20 jaar en is nooit stil blijven staan in haar ontwikkelingen.

British Alpine Ski School
Het BASS netwerk van ski- en snowboardscholen is een groep sneeuwsportscholen in enkele van de beste Franse skigebieden. Deze winter heeft de BASS vestigingen geopend in Champery en Morgins in Portes du Soleil. De grootste vestigingen zijn gevestigd in Chamonix, Chatel, Courchevel, Les Gets, Megeve, Meribel, Morzine, Tignes, Les 2 Alpes, en Val d’Isere. Dit jaar kreeg de skischool de Snowvole publieksprijs voor favorite skischool. De BASS wil niet stil blijven staan en introduceert een aantal nieuwe programma’s en ontwikkelingen.

BASS Club
Later dit jaar wordt de BASS Club gestart. Dit is een programma voor gevorderde jeugd skiërs en bestaat uit race, piste, buckels en off-piste trainingen. De cursussen worden in de herfst aangeboden op de gletsjers van Cervinia in Italië en Stubai in Oostenrijk.

Nieuwe technologie
De BASS zal nieuwe technologie introduceren in haar programma’s. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor het BASS Dartfisch video kanaal. Hierop kunnen ze na de skiles hun videoanalyse, gemaakt door hun BASS-skileraar, terug zien. Voor meer informatie over Dartfish Express lees je ons eerdere artikel: Digitalisering zodat gasten nog sneller leren skiën.

“Onze organisatie is ontwikkeld om succesvol te worden. We hebben veel geleerd van de duizend gasten die ons in de afgelopen 2 decennia bezocht hebben. Al onze skileraren hebben het hoogst mogelijke opleidingsniveau en enkele van hen geven trainingen en nemen examens af voor de British Association of Snowsports Instructors, BASI”, aldus Hugh Monney, oprichter en directeur van de BASS.

BASS Aspire
Ook nieuw dit seizoen is de BASS Aspire. Het is een nieuw programma ontwikkeld voor skileraren die in het opleidingstraject zitten. Door middel van trainingen moeten de leraren zich hier doorheen slaan. Om deel te nemen aan het BASS Aspire programma moet je beschikken over een level 2 of 3 BASI opleiding. Skileraren krijgen verdere trainingen en doen lesgeef ervaring op in Champery in Portes du Soleil.

Voor meer informatie over de British Alpine Ski School bezoek je de website.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het