De British Alpine Ski School blijft vernieuwen

De British Alpine Ski School heeft vestigingen in de belangrijkste Franse skigebieden. De skischool bestaat nu ruim 20 jaar en is nooit stil blijven staan in haar ontwikkelingen.

British Alpine Ski School
Het BASS netwerk van ski- en snowboardscholen is een groep sneeuwsportscholen in enkele van de beste Franse skigebieden. Deze winter heeft de BASS vestigingen geopend in Champery en Morgins in Portes du Soleil. De grootste vestigingen zijn gevestigd in Chamonix, Chatel, Courchevel, Les Gets, Megeve, Meribel, Morzine, Tignes, Les 2 Alpes, en Val d’Isere. Dit jaar kreeg de skischool de Snowvole publieksprijs voor favorite skischool. De BASS wil niet stil blijven staan en introduceert een aantal nieuwe programma’s en ontwikkelingen.

BASS Club
Later dit jaar wordt de BASS Club gestart. Dit is een programma voor gevorderde jeugd skiërs en bestaat uit race, piste, buckels en off-piste trainingen. De cursussen worden in de herfst aangeboden op de gletsjers van Cervinia in Italië en Stubai in Oostenrijk.

Nieuwe technologie
De BASS zal nieuwe technologie introduceren in haar programma’s. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor het BASS Dartfisch video kanaal. Hierop kunnen ze na de skiles hun videoanalyse, gemaakt door hun BASS-skileraar, terug zien. Voor meer informatie over Dartfish Express lees je ons eerdere artikel: Digitalisering zodat gasten nog sneller leren skiën.

“Onze organisatie is ontwikkeld om succesvol te worden. We hebben veel geleerd van de duizend gasten die ons in de afgelopen 2 decennia bezocht hebben. Al onze skileraren hebben het hoogst mogelijke opleidingsniveau en enkele van hen geven trainingen en nemen examens af voor de British Association of Snowsports Instructors, BASI”, aldus Hugh Monney, oprichter en directeur van de BASS.

BASS Aspire
Ook nieuw dit seizoen is de BASS Aspire. Het is een nieuw programma ontwikkeld voor skileraren die in het opleidingstraject zitten. Door middel van trainingen moeten de leraren zich hier doorheen slaan. Om deel te nemen aan het BASS Aspire programma moet je beschikken over een level 2 of 3 BASI opleiding. Skileraren krijgen verdere trainingen en doen lesgeef ervaring op in Champery in Portes du Soleil.

Voor meer informatie over de British Alpine Ski School bezoek je de website.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren