Extreme kou en sneeuwval in week twee van de kerstvakantie

De eerste week van de kerstvakantie hebben we kunnen genieten van veel zon en een aangename temperatuur. Aan het begin van de week hadden veel skigebieden te maken met regen die een dag later zorgde voor harde skipistes. De tweede week van de vakantie wordt wat het weer betreft heel anders.

Temperaturen ver onder het vriespunt
Vanaf vandaag zal de temperatuur in de Alpen gaan dalen. Donderdag lijkt de temperatuur een dieptepunt te bereiken en krijgen sommige skigebieden te maken met extreme kou. Boven de 2.500 meter kan de temperatuur onder de -20°C dalen. Door de bewolking en voorspelde sneeuwval zal de gevoelstemperatuur nog een paar graden lager kunnen uitvallen. Dat betekent dat we ook in de lagergelegen gebieden ons de komende dagen moeten voorbereiden op een koude periode.

Heel veel sneeuw
Eindelijk lijkt het dan te gaan gebeuren. Overal in de Alpen is voor de komende dagen sneeuw voorspeld. En dan gaat het niet om een paar centimeter, maar om heel veel centimeters. De komende tien dagen zal er in heel veel gebieden veel meer dan een halve meter gaan vallen. Hiermee doet de winter dan eindelijk zijn intreden en zullen de kunstsneeuwpistes ruimte gaan maken voor pistes van natuursneeuw.

Bron: Bergfex.at

Aanpassen
Het is belangrijk dat we de komende dagen op ons eigen lichaam en dat van onze gasten letten. Ons lichaam is gewend aan het weer van de afgelopen twee weken. Nu het ineens heel koud wordt zal dat even wennen zijn. Ook onze gasten skiede gister en vandaag nog onder een strakblauwe hemel en een fel schijnende zon en moeten het later deze week doen met sneeuw en kou. Bereid ze hier vast op voor en informeer ze naar de weersvoorspellingen.

Zorg zelf voor voldoende bescherming tegen het weer. Kleed je goed warm aan en bescherm je gezicht. Kies je route zo dat je zo min mogelijk in de open lucht zit en deel je pauze tijd efficient in. Eerder publiceerde we al een artikel over hoe je als sneeuwsportleraar om moet gaan met extreme kou.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren