Farmington krijgt opleiding voor de sneeuwsportindustrie

Skiën en snowboarden voor meer punten op school. De universiteit van Farmington komt volgend najaar met een nieuw programma waarin leerlingen worden voorbereid op een leven in de sneeuwsportindustrie.

In Nederland zijn we al langer bekend met sportopleidingen die als onderdeel van hun lesprogramma leerlingen opleiden tot skileraar. Maar in het Amerikaanse Farmington gaan ze nog een stap verder.

Alpine Operations Certificate Program
Komend najaar krijgen studenten van de University of Maine de mogelijkheid hun passie voor de sneeuwsport te gebruiken voor betere rapportcijfers met het Alpine Operations Certificate Program. Het programma is bedoelt om studenten bekend te maken met de sneeuwsportindustrie om hier uiteindelijk het hele jaar rond in te kunnen gaan werken. De combinatie tussen theorie- en praktijklessen moet uiteindelijk zorgen voor een skilerarendiploma, Level 1 PSIA (Professional Ski Instructors of America). Het behalen van dit diploma is één van de extraatjes die er voor moet gaan zorgen dat meer studenten zich aanmelden voor de opleiding.

In de nabijgelegen skigebieden Titcomb, Sugarloaf en Sunday River zal het praktijk gedeelte van de opleiding plaats vinden. Hier wordt ervaring opgedaan op verschillende werkplekken in de branche. Onderdelen hiervan zijn management en leiderschap, skileraar voor kinderen en volwassenen en communicatie, marketing en social media voor de wintersportbranche.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en