Farmington krijgt opleiding voor de sneeuwsportindustrie

Skiën en snowboarden voor meer punten op school. De universiteit van Farmington komt volgend najaar met een nieuw programma waarin leerlingen worden voorbereid op een leven in de sneeuwsportindustrie.

In Nederland zijn we al langer bekend met sportopleidingen die als onderdeel van hun lesprogramma leerlingen opleiden tot skileraar. Maar in het Amerikaanse Farmington gaan ze nog een stap verder.

Alpine Operations Certificate Program
Komend najaar krijgen studenten van de University of Maine de mogelijkheid hun passie voor de sneeuwsport te gebruiken voor betere rapportcijfers met het Alpine Operations Certificate Program. Het programma is bedoelt om studenten bekend te maken met de sneeuwsportindustrie om hier uiteindelijk het hele jaar rond in te kunnen gaan werken. De combinatie tussen theorie- en praktijklessen moet uiteindelijk zorgen voor een skilerarendiploma, Level 1 PSIA (Professional Ski Instructors of America). Het behalen van dit diploma is één van de extraatjes die er voor moet gaan zorgen dat meer studenten zich aanmelden voor de opleiding.

In de nabijgelegen skigebieden Titcomb, Sugarloaf en Sunday River zal het praktijk gedeelte van de opleiding plaats vinden. Hier wordt ervaring opgedaan op verschillende werkplekken in de branche. Onderdelen hiervan zijn management en leiderschap, skileraar voor kinderen en volwassenen en communicatie, marketing en social media voor de wintersportbranche.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren