Franse skileraar komt door lawine om het leven

Een skileraar uit la Plagne, Frankrijk, heeft zaterdag een grote lawine veroorzaakt aan de Noord kant van de Bellecôte hoog in het skigebied. Op zijn vrije dag was hij aan het skiën met twee collega’s.

Het ongeluk vond plaats rond 13:00 uur. Het lawinegevaar was op dat moment ingeschat op level 3 van 5 en de Noord kant was specifiek aangeduid als gevaarlijk. De Canadiens couloir is een van de grootste afdalingen op de Bellecôte. De 900 hoogtemeters lange afdaling is Noord-Oost georiënteerd en begint met een trechter gevolgd door een helling van 45 graden. De route eindigt met een helling tussen de 35 en 40 graden. Alle drie de skileraren waren voorzien van een veiligheidsuitrusting.

De twee andere wisten hun collega rond 13:30 uur onder 20 centimeter sneeuw te bevrijden. Hij had het ongeluk overleeft maar was er slecht aan toe. Nadat de 28-jarige skileraar, afkomstig uit Haute-Savoie, per helikopter naar het ziekenhuis in Grenoble is overgebracht overleed hij daar later op de dag.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren