Franse skileraar komt door lawine om het leven

Een skileraar uit la Plagne, Frankrijk, heeft zaterdag een grote lawine veroorzaakt aan de Noord kant van de Bellecôte hoog in het skigebied. Op zijn vrije dag was hij aan het skiën met twee collega’s.

Het ongeluk vond plaats rond 13:00 uur. Het lawinegevaar was op dat moment ingeschat op level 3 van 5 en de Noord kant was specifiek aangeduid als gevaarlijk. De Canadiens couloir is een van de grootste afdalingen op de Bellecôte. De 900 hoogtemeters lange afdaling is Noord-Oost georiënteerd en begint met een trechter gevolgd door een helling van 45 graden. De route eindigt met een helling tussen de 35 en 40 graden. Alle drie de skileraren waren voorzien van een veiligheidsuitrusting.

De twee andere wisten hun collega rond 13:30 uur onder 20 centimeter sneeuw te bevrijden. Hij had het ongeluk overleeft maar was er slecht aan toe. Nadat de 28-jarige skileraar, afkomstig uit Haute-Savoie, per helikopter naar het ziekenhuis in Grenoble is overgebracht overleed hij daar later op de dag.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het