Russische bezoekers blijven weg uit de Alpen

De eerste cijfers van dit wintersportseizoen zijn bekend en het lijkt erop dat de hoeveelheid Russische wintersporters in de Alpen dit seizoen met 20% is afgenomen. Enkele skigebieden melden een afname van tot 40%.

Januari is de favoriete wintersportmaand voor de Russen. Normaalgesproken is januari een rustige maand dus de komst van de Russen in die periode is welkom. Dit jaar valt het op dat er veel minder Russen in de wintersportgebieden in de Alpen te vinden zijn.

Het is meer dan een dip
De reden is de slechter wordende Russische economie en het instorten van de Russische roebel. De waarde van de roebel is in de afgelopen maanden met 20% gedaald. 1 euro is nu 76 roebels waard wat betekend dat 1 roebel 0.013 euro is. Afgelopen maand heeft de Russische bank de rente met 17% verhoogd in de hoop dat het tij zou keren, helaas zonder succes.

Het dalen van de olieprijs en de sancties die het Westen heeft opgelegd vanwege de situatie in Oekraïne hebben ook hun stempel gedrukt op de Russische economie. De hele rijke Russen blijven naar de Alpen komen, maar de Russische middelklasse blijft weg.

Courchevel
In Zwitserland is er een gemiddelde afname van 10% terwijl er in de Oostenrijkse skigebieden, die voorheen geliefd waren bij de Russen, een afname is van maar liefst 40%. Courchevel, Frankrijk, heeft misschien wel het meest last van de Russische crisis. Menu’s zijn in het Russisch en werknemers hebben de Russische taal leren spreken om zo de omzet te kunnen verhogen. Ook de Franse skileraren hebben zich verdiept in hun Russische gasten maar het lijkt erop dat dit voor de toekomst niet meer nodig is.

De Russische vliegtuigmaatschappij, Aeroflot, vloog voorheen wekelijks van Moskou naar Innsbruck. Deze winter is het aantal vluchten strek teruggedrongen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren