We krijgen steeds minder fooi

Mensen zijn in de afgelopen jaren minder fooi gaan geven. Dit is gebleken uit een steekproef genomen door de NOS op de Horeca vakbeurs. Ook werknemers in de recreatiesector lijken last te hebben van de economische crisis als het gaat om het krijgen van fooi.

Vooral jongere gasten die skiles hebben gevolgd geven tegenwoordig minder en vaak zelfs helemaal geen fooi. Doordat er steeds vaker gepind wordt hebben mensen ook minder vaak contant geld op zak. De groter wordende vraag naar privélessen laat de prijs stijgen. Mensen betalen al een hoop geld voor de skiles zelf en denken er niet meer over na om nog een extraatje te geven aan de skileraar.

Fooi is ongemakkelijk
Als skileraar verdien je niet de hoofdprijs en ben je blij met de fooi die je ontvangt. Nog belangrijker is de waardering voor de service en kwaliteit die je tijdens je les biedt. Fooi moet worden gegevens als waardering voor de beleving die de gast tijdens jouw les heeft gehad. Mensen lijken het geven van fooi vaak lastig te vinden of weten niet of het wel of niet correct is.

Wat mag je verwachten en wanneer?
De vraag is natuurlijk wat mag je verwachten en wanneer? Daar zijn helaas geen regels voor. Het over percentages of bedragen hebben is lastig en ook niet relevant. Belangrijk is dat je service en kwaliteit biedt. Doe wat extra’s waardoor de beleving van je les de verwachting overtreft. Een tevreden gast zal dit zeker willen laten blijken. Hoeveel fooi hij hier voor over heeft of dat hij je lunch betaald is aan hem zelf.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren