We krijgen steeds minder fooi

Mensen zijn in de afgelopen jaren minder fooi gaan geven. Dit is gebleken uit een steekproef genomen door de NOS op de Horeca vakbeurs. Ook werknemers in de recreatiesector lijken last te hebben van de economische crisis als het gaat om het krijgen van fooi.

Vooral jongere gasten die skiles hebben gevolgd geven tegenwoordig minder en vaak zelfs helemaal geen fooi. Doordat er steeds vaker gepind wordt hebben mensen ook minder vaak contant geld op zak. De groter wordende vraag naar privélessen laat de prijs stijgen. Mensen betalen al een hoop geld voor de skiles zelf en denken er niet meer over na om nog een extraatje te geven aan de skileraar.

Fooi is ongemakkelijk
Als skileraar verdien je niet de hoofdprijs en ben je blij met de fooi die je ontvangt. Nog belangrijker is de waardering voor de service en kwaliteit die je tijdens je les biedt. Fooi moet worden gegevens als waardering voor de beleving die de gast tijdens jouw les heeft gehad. Mensen lijken het geven van fooi vaak lastig te vinden of weten niet of het wel of niet correct is.

Wat mag je verwachten en wanneer?
De vraag is natuurlijk wat mag je verwachten en wanneer? Daar zijn helaas geen regels voor. Het over percentages of bedragen hebben is lastig en ook niet relevant. Belangrijk is dat je service en kwaliteit biedt. Doe wat extra’s waardoor de beleving van je les de verwachting overtreft. Een tevreden gast zal dit zeker willen laten blijken. Hoeveel fooi hij hier voor over heeft of dat hij je lunch betaald is aan hem zelf.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het