Franse skileraar overlijdt in lawine

Een skileraar uit Aussois, Frankrijk, kwam zaterdag, nadat hij ‘s middags zijn huis had verlaten om die dag te gaan werken, niet meer thuis. Hij bevond zich buiten de piste voor het verzamelen van gegevens voor het elektriciteitsbedrijf ERDF.

Een 68-jarige skileraar is afgelopen zaterdag omgekomen in een lawine. De reddingsdienst heeft zijn lichaam vroeg op de avond aangetroffen vlak bij het Dent Parrachée refuge op 2.300 meter. Het lawinegevaar was op het moment van het ongeluk ingeschat op level 4 van 5. ERDF verzamelt sneeuw gegevens om de capaciteit te kunnen berekenen voor het hydro-elektrische netwerk. In totaal zijn er in Frankrijk dit seizoen al 19 mensen overleden in 12 lawineongelukken.

Ook op vrijdag raakte een Franse skileraar betrokken bij een lawine. Hij raakte gewond toen hij buiten de piste aan het skiën was in la Tania. Het slachtoffer hield een verwonding aan zijn been over en werd naar het ziekenhuis in Moutiers gebracht. Hij droeg geen lawinepieper en bevond zich in een gebied wat bekend staat om het hoge lawinegevaar.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren