Franse skileraar overlijdt in lawine

Een skileraar uit Aussois, Frankrijk, kwam zaterdag, nadat hij ‘s middags zijn huis had verlaten om die dag te gaan werken, niet meer thuis. Hij bevond zich buiten de piste voor het verzamelen van gegevens voor het elektriciteitsbedrijf ERDF.

Een 68-jarige skileraar is afgelopen zaterdag omgekomen in een lawine. De reddingsdienst heeft zijn lichaam vroeg op de avond aangetroffen vlak bij het Dent Parrachée refuge op 2.300 meter. Het lawinegevaar was op het moment van het ongeluk ingeschat op level 4 van 5. ERDF verzamelt sneeuw gegevens om de capaciteit te kunnen berekenen voor het hydro-elektrische netwerk. In totaal zijn er in Frankrijk dit seizoen al 19 mensen overleden in 12 lawineongelukken.

Ook op vrijdag raakte een Franse skileraar betrokken bij een lawine. Hij raakte gewond toen hij buiten de piste aan het skiën was in la Tania. Het slachtoffer hield een verwonding aan zijn been over en werd naar het ziekenhuis in Moutiers gebracht. Hij droeg geen lawinepieper en bevond zich in een gebied wat bekend staat om het hoge lawinegevaar.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en